Corona virüs test sonucu sorgulamaları, Sağlık Bakanlığı’nın E-Nabız uygulaması üzerinden gerçekleşiyor. Bu sayede vatandaşlar test sonuçlarına hastaneye gitmeden ulaşabiliyor. TC kimlik numarası ve e devlet şifresi ile E-Nabız uygulamasına giren vatandaşlar Sadece Corona virüs testlerine değil her türlü sağlık geçmişinizin aktarıldığı bu sistemde teşhis, tahlil, reçete ve benzer bilgiler de görüntüleniyor. Peki, Peki, Corona virüs test sonucu kaç günde çıkar? İşte Koronavirüs (kovid-19) test sonucu sorgulama…

PEKİ, CORONA VİRÜS TEST SONUCU KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Sağlık Bakanlığı tüm dünyada etkili olan ve binlerce insanın ölümüne neden olan Yeni Koronavirüs salgınına karşı tedbirleri artırıyor. Bakanlık şimdi de 15 dakika gibi kısa bir sürede sonuç alınabilecek tanı kitlerini uygulamaya başladı.

Bakanlık virüsün yayılımını önlemek amacıyla Bilim Kurulunun önerisiyle test sayısını artırdı.

Artık Yeni Koronavirüs tanısında, 60-90 dakika içinde kapsamlı sonuç alınmasına olanak tanıyan yerli tanı kitinin yanı sıra 15 dakikada sonuç verebilen hızlı tanı kiti de kullanılacak.

Koronavirüs testi yaptıran vatandaşların sonuçlara “eNabız” uygulamasından uluşabilecekleri bildirilmişti.

E-NABIZ GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Bu adımda size e-nabız kayıt ve e-Nabız şifresi nasıl alınır yöntemlerini aktaracağız. e-Nabız kayıt olmak için e-Devlet üzerinden ya da enabiz.gov.tr adresi üzerinden yapabilirsiniz.

E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda sistem sizi otomatik olarak e-Nabız uygulaması sayfasına yönlendirecektir.

Sizi karşılayan ilk ekran “Kullanım Şartları” olacaktır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” yazısının yanında bulunan kutucuğu işaretleyip, kişisel bilgilerinizin istendiği form açılacaktır. Bu bilgileri de doldurmalısınız.

En önemli özelliklerden biri olan paylaşım seçeneklerini belirleyerek sağlık bilgilerinizin kimin görüp görmeyeceğine karar verebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim