Diriliş Postası muhabiri Ceyhun Aşirov-Bakü

İran adliye makamları 27 yaşındaki İranlı Güreşçi Navid Afkari’yi gösteriler sırasında belediye çalışanı Hasan Türkmen’i bıçaklayarak öldürdüğünü iddia ediyordu. Yapılan ‘’duruşmada’’ Afkari idam cezasına çarptırılırken, mahkeme güreşçinin kardeşleri Vahid ve Habib’e de 54 ve 27 yıl hapis cezası verdi.

“AKIL VE MANTIK GALİP GELECEK”

İdam kararından önce son sözleri istenen Afkari “Eğer Masum bir şekilde idam edilirsem şüphesiz ki bu sözde adalet sisteminin ilk kurbanı ben olmayacağım, bir gün gelecek akıl ve mantık galip gelecek, benim tek gücüm özgürlük seven insanların sesidir.” dedi.

İNSAN HAKLARI KURULUŞLARINDAN BÜYÜK TEPKİ

Afkari’ye verilen ceza başta insan hakları kuruluşları olmak üzere uluslararası kamuoyunda büyük tepki çekti. İran’ın Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından men cezası alması da tekrar gündeme geldi.

TRUMP: İDAMI DURDURUN

Daha öncede ABD Başkanı Trumap, sosyal medya hesabından: “İran’ın muhteşem ve ünlü güreş starı 27 yaşındaki Afkari’yi idam edeceğini duyuyoruz. Afkari’nin tek eylemi sokaklardaki hükümet karşıtı protestolara katılmak.” ifadelerin kullanarak idamın durulmasını istemişti.

Editör: TE Bilisim