Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Ekonomik krizde olmasına rağmen varlığını Türkiye karşısında silahlanma yarışına adayan Yunanistan, vatandaşının temel sağlık ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma geldi.Ülkedeki devlet hastanelerinin vatandaşa ücretsiz yaptığı “Kovid-19” testlerinin 1 Eylül itibariyle sona erdiği ortaya çıkarken; bundan sonra özel kurumlardan ‘100 Euro’ karşılığında test yapılabilecek. Sağlık Bakanlığı’nın skandal kararı almasındaki gerekçe ise ‘Vatandaşlara hesapsızca yapılan testler’ diye gösterildi.

BİLDİĞİNİ OKUYOR

Söz konusu gelişme beklendiği gibi ana akım medyada yer bulmadı. Zira ‘Kathimerini’ ve ‘Proto Thema’ gibi gazeteler; SKAİ, Alpha, ANT-1 gibi televizyon kanalları, iktidar partisi olan Yeni Demokrasi’ye çok yakın siyaset izliyor.

Başbakan Kyriakos Miçotakis’in “Ülke siyasi tarihinin en güçlü iktidarıyız” sözünü gölgeleyecek her gelişme bu nedenle oto sansüre uğruyor. Miçotakis’in medyasının çöküşte olarak gösterdiği Türkiye’de ise enflasyon ve alım gücü sorunlarına karşın yüksek teknoloji, ileri tıbbî cihazlar ile donatılmış devlet hastanelerinde testler ücretsiz olarak vatandaşın hizmetine sunuluyor.

Vatandaşının sağlık ve eğitim ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorluk çeken Yunanistan Başbakanı Miçotakis, birkaç gün önce Fransa’ya 30 adet Rafale tipi savaş uçağı siparişi vererek yine milyarlarca Euro’yu savaş sanayisine gömdü.

Editör: TE Bilisim