Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ın atanması kararı geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’dan atama sonrası ilk resmi açıklama geldi.

Ağbal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir.

Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir.

19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır.”

Sert düşüş

Öte yandan yaşanan önemli gelişmelerin ardından geçtiğimiz haftayı  8,52’de kapatan dolar/TL, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın açıklamaları sonrası sert düşerek 8,1840’a kadar geriledi.

Geçen hafta en düşük 8,3494 en yüksek 8,5832 seviyelerini gören dolar/TL, cuma gününü önceki kapanışa göre yüzde 1,2 değer kazancıyla 8,5235’ten tamamladı.

Yeni güne düşüşle başlayan ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın fiyat istikrarı ve iletişim konusundaki net ve sade açıklamalarının ardından 8,1840’a kadar sert gerileyen dolar/TL, saat 10.20 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 4 altında 8,1960’tan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 3,7 azalışla 9,7530’dan, sterlin/TL yüzde 3,5 değer kaybıyla 10,8140’tan satılıyor.

Merkez Bankası Başkanlığına Naci Ağbal atandı

İktisat

Habere Git

Editör: TE Bilisim