ABD’li Senatör Lindsey Graham’dan Türkiye’ye yönelik çarpıcı bir tehdit geldi. Senatör Graham FOX News’e yaptığı açıklamada, Trump’un Suriye’den çekilme kararını sert şekilde eleştirirken Türkiye’nin Fırat’ın Doğusu’na olası operasyonu için “Türkiye, Suriye’ye adımını atarsa Türk ordusuna ve ekonomisine yaptırım uygulanması için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

Öte yandan Graham, Twitter üzerinden de konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Trump’ın kararının ayrıntılarını henüz tam olarak bilmediğini ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yla bir telefon görüşmesi yapmaya hazırlandığını belirten Graham, “Eğer basındaki haberler doğruysa, bir felaket geliyor” dedi. Graham, bu kararın olası sonuçlarını ‘DEAŞ’ın geri dönüşü, Kürtlerin Esed ve İran’la ittifak kurması, Türkiye’nin ABD Kongresi’yle ilişkilerini yerle bir etmesi, Kürtleri terk etmesi nedeniyle ABD’nin onurunu lekelemesi” olarak nitelendirdi.

“PARTİLERÜSTÜ DESTEK BEKLİYORUM”

Graham ayrıca, “Bu plan hayata geçerse, Senato’da bu karara karşı çıkan ve tersine çevrilmesini isteyen bir tasarı sunacağım. Bu tasarının her iki partiden de güçlü destek almasını bekliyorum” şeklide görüş belirtti.

Editör: TE Bilisim