Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ölümcül salgın koronavirüs ile mücadele edilirken; Türkiye’nin yeni ‘ekonomik yol haritası’ açıklaması yaptı. Koronavirüs dünya ülkelerine yayılırken; Türkiye’yi de vurdu. Piyasaların ‘likidite’ sıkıntısı yaşamayacağına dikkat çeken Albayrak, kriz planı yaptıklarını, ayrıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağını işaret etti.

Ekonomiyle ilgili beklenen açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi. Albayrak, koronavirüs etkilerinin ekonomi alanında da görüldüğüne dikkat çekerek, “Ekonomik iyileşme korunacaktır. Piyasalar likidite sıkıntısı yaşamayacak” dedi.

“İYİLEŞMEMİZ KORUNACAK”

Ölümcül salgın koronavirüs ile mücadele edilirken; Türkiye’nin yeni ‘ekonomik yol haritası’ belirlendi. Bakan Albayrak, mali politikalar üzerine kriz planı yaptıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrıntıları açıklayacağını işaret etti.

DETAYLAR ERDOĞAN’DA

“Sorun küresel, mücadele ulusal” diyen Albayrak, “Türbülans için hazır ve tedbirliyiz. Tüm sektörler için destek uygulanacak” diye konuştu. Salgının ekonomiye etkilerini düşürmek için gümrüklerden ulaştırmaya, üretimden ticarete sıkı önlemler uygulanıyor

“TÜRBÜLANS İÇİN HAZIR, TEDBİRLİYİZ”

Türkiye’nin geleceğini ve ekonomideki iyileşmeyi koruyacaklarını anlatan Albayrak, koronavirüs ile mücadele kapsamında mali politikalar üzerine hangi önlemlerin alınacağını sosyal medya platformu Twitter’dan açıkladı. Albayrak, koronavirüse karşı alınan tedbirlere yönelik, “Koronavirüs ile olduğu gibi ekonomik etkileriyle mücadele de sürüyor. Sorun küresel, mücadele ulusaldır” açıklamasında bulundu.

Koronavirüs Salgını’nın ekonomik etkilerine karşı hazırlıklı hâle gelmeyi öncelikli gündem olarak daha belirlediklerine dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Tüm kurumlarımız dünyada alınan önlemleri, ortaya konulan öngörüleri hassasiyetle analiz etti. Olası senaryolara karşı kendi alanlarına ilişkin yol haritalarını hazırladı” dedi. Sektörleri kapsayacak ‘destek ve önlem’ uygulanacağını belirten Albayrak, “Piyasaların likiditeye erişiminde aksaklık olmayacak şekilde önlemler alındı, alınacak. Sektörleri kapsayacak destek ve önlem uygulanacak” ifadelerini kullandı.

‘Küresel türbülansa her zamankinden daha fazla hazırız’ diyen Albayrak, “Atılacak adımlar, Türkiye ekonomisi için olduğu kadar, Türkiye ekonomisinin geleceği ve hedefleri için de bir koruma kalkanı olacaktır. Tedbirliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

“Sorun küresel mücadele ulusal”

Ölümcül salgın koronavirüs ile mücadele edilmesi gibi ekonomik etkileri ile mücadelenin de küresel bir sorun olduğunu; ancak verdikleri mücadelenin ulusal olduğuna dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Virüs ile mücadele gibi ekonomik etkileriyle mücadele edilirken de sorun küresel, ancak mücadele ulusaldır” ifadesini kullandı. Koronavirüs belasının ekonomiye etkileriyle baş edebilecek için hazırladıkları eylem planı hakkında Albayrak, Twitter’daki mesajında, “Bu kapsamda, TOBB, TİM, DEİK, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD başta olmak üzere birçok STK’dan ve sektör temsilcilerinden sürece ilişkin değerlendirmeleri ve taleplerini aldık” paylaşımında bulundu.

Editör: TE Bilisim