Diriliş Postası Haber Müdürü Muhammed Şimşek

Cinsel istismar, tecavüz, insan kaçakçılığı, şiddet ve köleliğe mahkum edilen binlerce çocuğun akıbeti ortadayken Almanya’nın, Yunanistan sınırındaki reşit olmayan çocukları ülkesine kabul edeceğini açıklaması akıllara bu karanlık sicili getirdi. Zira sadece Almanya’da kayıp 9 bin çocuk bulunuyor.

Suriye’de 4 milyon sivilin sıkışıp kaldığı İdlib ve mülteciler konusunda verdiği sözleri yerine getirmeyen Avrupa Birliği’ni harekete geçirmeye çalışan Türkiye’nin sınır kapılarını açması Batı’da paniğe yol açmıştı. Avrupa ülkeleri yine ikiyüzlü bir politika ortaya koyarak önce Türkiye vadettikleri yardımı Yunanistan’a teklif etti.

“REŞİT OLMAYANLARI ALALIM” KARARI

Sınırdaki göç hareketleri kendileri için kabusa dönüşen Almanya’da Şansöyle Merkel ve koalisyon ortakları gece yarıcı mülteci krizi ile ilgili Yunanistan’ın imdadına yetişmek adına toplandı. Saatler süren toplantıda Almanya, Yunanistan ve adalarda bulunan reşit olmayan yaştaki mültecileri yani çocukları ülkeye kabul etme kararı aldı. Sömürgeci zihniyeti belgeleyen açıklama koalisyon hükümeti tarafından yapıldı ve bütün dünyanın gözünün içine baka baka sadece çocukların Almanya’ya geçişine izin verileceği duyuruldu.

96 BİN MÜLTECİ ÇOCUK KAYIP

Oysa Avrupa’da artan ırkçılık saldırıları sonrası yapılan araştırmalara göre, 2019 yılında sadece AB üzerinde 96 bin mülteci çocuğun kayıp olduğu biliniyor. Bu rakamın 10 bine yakını ise sadece Almanya’dan… Dahası Fransa’daki kaydı bulunup kendisinden haber alınamayan çocuk sayısı da bini geçmiş durumda.

Mülteci çocukları almaya hazırız

Pazar gecesi 7 saat süren toplantının ardından Koalisyon Komitesi, Berlin yönetiminin bir AB eyleminin parçası olarake en az 1500 çocuğu Yunanistan’dan alması gerektiğine karar verdi. Karar, Başbakan Merkel’in koalisyon üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer tarafından açıklandı. Bu sırada bir sürpriz bir teklif de Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic’den geldi. Açıklamasında, “Mantıklı bir insanın çocuklara yardım etmemize karşı çıkacağını sanmıyorum” diyen Plenkovic, çocukların ailelerinin Hırvatistan’a alınmasının söz konusu olmadığını ifade ederken yaptıkları ahlaksız teklifi bir kez daha gözler önüne serdi.

Nerede oldukları bilinmediği gibi kayıp olan mülteci çocukların en çok maruz kaldığı durumların, cinsel istismar, tecavüz, insan kaçakçılığı, şiddet, kölelik ve organ mafyası tarafından kaçırılma olduğu raporlarla kayıt altında.

BATI’NIN KARANLIK YÜZÜ

Dahası 2016’da refakatsiz şekilde Avrupa’ya ulaşan çocuk sayısı 63 bini geçti. Halihazırda Avrupa’da yaşayan refakatsiz mülteci çocuk sayısı 170 bini bulmuşken kendini medeniyetin beşiği kabul eden kıtada hiçbir ülke kılını dahi kımıldatmıyor. Bugün sömürgecilik tarihlerini yeniden yazan Avrupa’nın bundan iki yüzyıl önce kendinden olmayan milletlere reva gördüğü ne ise bugün aynısını misliyle gerçekleştiriyor. Sonuç olarak dünyaya barış, özgürlük ve insan hakları nutukları atan Batılı ülkeler için madalyonun arka yüzünde çocukları dahi aşağılama ve ahlaksızlıklarına alet etme çirkinliği yatıyor.

Editör: TE Bilisim