Muğla’da 27 yaşındaki Pınar Gültekin, Cemal Metin Avcı tarafından önce yakılarak ardından üzerine beton dökülerek vahşice öldürmüştü. Olay henüz kamuoyunda yüreklerde tazeyken, acıyı katlayan bir gelişme daha yaşandı.

Akıllara durgun veren olay ise CHP’li Muğla milletvekilinin Pınar’ın babasını arayarak davadan vazgeçmesini istediği iddiası.

Hürriyet gazetesinin yazarlarından Fatih Çekirge’nin iddiasına göre, CHP’nin bir Muğla milletvekili Pınarın babasını arayıp, davadan vazgeçmesini istedi. Çekirge’nin iddiasına göre, CHP’li vekil Pınar’ın babasını arayarak, “Tamam böyle bir şey yaşandı. O aile de perişan. Zaten cezasını çekecek. Gel sen davandan vazgeç… Zaten kamu davası devam edecek…” dedi.

Pınar’ın babası ise konuyla ilgili telefon görüşmesinde, “Bunu duymamış olayım. Sizin kızınızı diri diri yakıp, üzerine beton dökseler bunu ister misiniz?” yanıtını veriyor.

Konuyla ilgili Çekirge yazısında CHP’li vekilin ismini vermese de ismi ya Pınar’ın babasının ya da avukatları Dr. Rezan Epözdemir tarafından açıklanacağını belirtti.

İddiaya göre katilin annesi Ayten Avcı CHP’nin Muğla’daki bir ilçe yönetim kurulu üyesi. Olayın ardından görevinden istifa etmiş.

Dava 4 Ocak’a ertelendi

Muğla’da 27 yaşındaki Pınar Gültekin’i  vahşice katleden Cemal Metin Avcı ile yardım ve yataklıktan tutuklanan kardeşi Mertcan Avcı’nın yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti, ara kararında, sanıklarının tutukluluk hallerinin devamına, sanık Cemal Metin Avcı’nın bir sonraki duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılmasına, Mertcan Avcı’nın mahkeme huzuruna getirilmesine, tanıkların önümüzdeki celse zorla hazır edilmesine hükmetti.

Pınar Gültekin’in kesin ölüm nedenin saptanması için İstanbul Adli Tıp Kurumu ilgili 1. Adli Tıp İhtisas Kuruluna yazı yazılarak yeniden rapor istenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 4 Ocak 2021 tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin, bir süre önce ayrıldığı erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından 16 Temmuz 2020’de bir bağ evine götürüldü. Pınar’ı döven Avcı daha sonra boğarak öldürdü. Pınar’ın cesedini bir varile koyan ve benzin dökerek yakmaya çalışan Avcı, daha sonra varile beton dökerek ormanlık alana attı. Pınar’ın cesedi 21 Temmuz’da bulundu.

Editör: TE Bilisim