KPSS 2020 ön lisans branş sıralama belli oldu mu? 2020 KPSS ön lisans branş sıralaması nasıl öğrenilir? Kamu personeli olmak isteyen lise ve ön lisans mezunu vatandaşlar arama motorlarına sıklıkla KPSS 2020 ön lisans branş sıralama belli oldu mu sorusunu araştırıyor. Aldıkları puanlara göre meslek grupların branş sıralamaların ne olduğunu sorgulayan vatandaşlar lisans branş sıralaması nasıl öğrenileceğini merak ediyor. Peki, KPSS 2020 ön lisans branş sıralama belli oldu mu? 2020 KPSS ön lisans branş sıralaması nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

KPSS 2020 ÖN LİSANS BRANŞ SIRALAMA BELLİ OLDU MU?

Binlerce engelli adayı kamu kurumlarında memur olarak çalışma hayali kuruyor. Bu sebeple KPSS sınavına giren adaylar sonuçlarını öğrendikten sonra bu kez KPSS branş bazında sıralamaların açıklanacağı tarih için bekleyişe girmişti. ÖSYM 31 Aralık 2020 itibariyle branş bazında sıralamaları açıkladı.

KPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMALAR 2020

ÖSYM Başkanlığı 2020 KPSS ön lisans sınavı hakkında açıklamada bulundu.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

2020 KPSS ÖN LİSANS BRANŞ SIRALAMASI NASIL ÖĞRENİLİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavına (2020-KPSS) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtıldı. Adaylar aşağıdaki linkten sıralamaları öğrenebilir.

KPSS BRANŞ SIRALAMALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim