Dün sabahtan itibaren aşırı sağanak nedeniyle sel ve heyelanların yaşandığı Giresun’da arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmaları yapılırken yağışlar da etkisini göstermeye devam ediyor. Bölgede çok sayıda köy yolu sel ve heyelan nedeniyle ulaşıma kapanırken kayıp ihbarı yapılan 12 vatandaşa ulaşmak için ekipler seferber oldu. Bazı bölgelerde mahsur kalan vatandaşlar yetkililerin müdahalesiyle güvenli alanlara getirildi. Giresun’daki sel videoları da internet ortamında yoğun olarak araştırlıyor. Giresun’daki son gelişmeleri merak eden vatandaşlar, Giresun’daki sel felaketinde son durum ne? sorularının yanıtını arıyor. Detaylar haberde!..

Giresun’daki sel felaketinde son durum ne?

Giresun ve çevresinde yaşanan aşırı yağışa bağlı sel felaketine ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Giresun’daki sel ve heyelanlarda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. 11 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları devam ediyor, 118 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.’ bilgisini aktardı. Bölgede yapılan çalışmalarla yaklaşık 150 vatandaş kurtarılarak güvenli yerlere alındı. Gece saatlerinde yapılan kayıp ihbarlarına yönelik arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İletişim Başkanlığından Giresun’da yaşanan sel felaketine ilişkin yapılan açıklamaya göre, olayın hemen ardından ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Giresun’a gönderen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece boyunca ve sabah, bölgenin durumu ve arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bilgi aldı.

Yaşanan sel ve heyelanda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaraların sarılması için devletin tüm imkanlarıyla seferber edilmesi ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli adımların atılması talimatını verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Erdoğan’ın talimatıyla Giresun’a gitti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Giresun’da heyelanların yaşandığı bölgeleri havadan inceledi.

Ordu-Giresun Havalimanı’ndan helikopterle Doğankent’e hareket eden Bakan Kurum, Giresun üzerinde havadan incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Uzun yıllar ağustos ayı ortalamasının 1,5 misli 1 günde yağdı!

Yaşanan afetle ilgili incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun’daki sel ile ilgili, ‘Tüm zarar gören yerlerle ilgili temizlik ve tespit çalışmalarımızı yapıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli Giresun’daki selde, uzun yıllar ağustos ayı ortalamasının 1,5 mislinin bir günde yağdığını söyledi.

Giresun Valiliğinden vatandaşlara uyarı!

Giresun Valiliği, vatandaşların aşırı yağışa karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Giresun merkez ve ilçelerinde aşırı yağışların devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Denizin rengi değişti!

Bölgede havadan yapılan incelemelerde, sel sularının Karadeniz’e karıştığı alanda yoğun çamur nedeniyle denizin renginin değiştiği görüldü.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan kurtarma faaliyetlerine destek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 1 helikopterin, arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak üzere Giresun’da görevlendirildiğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim