ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzlarında yer alan ifadelerle alakalı adayların kafalarında soru işaret yaratan bazı kavramlar bulunuyor. Kamu kadrolarında istihdam edilmek üzere başvuru yapmak isteyen vatandaşlar nitelik kodların ne anlama geldiğini sıkça araştırıyor. Peki, 2049 nitelik kodu nedir? 2049 nitelik kodu ne anlama geliyor? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

2049 NİTELİK KODU NEDİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da bilinen kısa ismi ile KPSS tercih kılavuzu yayınlandı. Kılavuzu detaylı olarak inceleyen adaylar tercih listelerini oluşturmaya başladılar bile. Ancak kılavuzda adaylar tarafından bilinmeyen çok sayıda nitelik kodu yer alıyor. Adaylar hangi nitelik kodu ne anlama geliyor, bu nitelik kodunu taşıyan kadrolarda ne gibi şartlar talep ediliyor merak ediyorlar. Bu nitelik kodlarından birisi de 2049 nitelik kodudur.

2049 NİTELİK KODU NE ANLAMA GELİYOR?

Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır.

2049 nitelik kodu adayların hangi bölüm ve programdan mezun olmaları gerektiğini ifade etmektedir. 2049 nitelik kodu bulunan kadrolara başvuru yapmak isteyen adaylar “Ortaöğretim Kurumlarının İmam Hatip Alanı ve Dallarından mezun olmak.” Durumundadırlar.

Yani bu kod ortaöğretim mezunlarını ve ortaöğretim mezunları için tahsis edilmiş olan kadroları ilgilendirmektedir ve adaylardan imam hatip alanı ve dallarından mezun olmalarını istemektedir.

2049 nitelik kodu, kamu personeli adaylarının hangi bölümden mezun olmaları gerektiğini ifade eder.

Editör: TE Bilisim