KPSS 4421 nitelik kodu nedir? 4421 Nitelik kodu ne anlama geliyor? ÖSYM tarafından açıklanan KPSS-2020/2 tercih kılavuzu milyonlarca memur adayı tarafından bekleniyordu. Gerekli açıklamaların ardından ise ÖSYM’nin sitesindeki tercih ekranlarında yoğunluk oluşturan adaylar birbirlerine temayüz edecek olan nitelik kodları hakkında bilgileri araştırıyor. Adayların tercih yapmasına imkan sağlayan nitelik kodları merakla araştırılıyor. Bu kapsamda en çok 4421 nitelik kodu merak konusu oldu. Peki, KPSS 4421 nitelik kodu nedir? 4421 Nitelik kodu ne anlama geliyor? İşte detaylar…

KPSS 4421 NİTELİK KODU NEDİR? 4421 NİTELİK KODU NE ANLAMA GELİYOR?

Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi ve İdari Bilimler Programları, Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi lisans programlarının birinden mezun olmak. ÖSYM tarafından belirlenen nitelik kodları adayların birbirleri arasında temayüz etmesini sağlayan bir kriter olarak görülüyor.

KPSS 2020/2 tercih kılavuzu aracılığıyla istedikleri bölümlerin alan kodlarını yazacak olan adaylar, ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci şifreleri ile KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzuna ulaşabilirler.

Editör: TE Bilisim