Vatandaşı her gün akılalmaz bir yöntemle kandıran dolandırıcılar bu kez e-Devlet’i hedef aldı. Siber dolandırıcılar, gerçek adresi https://giris.turkiye.gov.tr/ uzantılı olan e-Devlet adresi yerine, e-devlet.com.tr’ye benzer uzantılı bir hesapla vatandaşı kandırmaya başladı.

Sahte e-devlet adresi sosyal medya hesaplarının reklam bölümünde kullanıcıların karşısına çıkıyor.

SOSYAL MEDYADA ORTAYA ÇIKTI

Dolandırıcıların tuzağına düşen bir vatandaş yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı:

Instagram hikayelerde dolaşırken, e-devlet.com.tr uzantılı bir hesap karşıma çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüntüsü ve imzası eşliğinde bir haber metni gördüm. Haber metninde “Bu zamana kadar ödediğiniz kredi kartı aidatlarının iadesini alabilirsiniz. O beklenen karar çıktı” yazıyordu. Haberin devamını okumak için yukarı kaydırdığımda beni e-devlet sayfasına yönlendirdi. Aidat iadesini alabilmeniz için kredi kartı bilgilerinizi girmeniz gerekiyordu. Ben de e-devlet sayfasında olduğumu sanıp güvendiğim için bilgilerimi girdim. 480 TL’lik bir iade tutarımın olduğunu ve telefonuma gelen smsi ekrana girmem gerektiği belirtiliyordu. Son anda fark ettim kartımdan 480 TL çekim yapıyorlar. Hatta şifreyi yanlış tuşladınız deyip bana yeniden şifre göndererek 3500 liralık çekim yapacaklardı. Olayı anladım ve bankayı arayarak yapılan işlemi iptal ettirdim. Kredi kartım dolandırıcıların eline düştüğü için kartımın da iptalini istedim” diyerek vatandaşları dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Siber dolandırıcılar sahte web sitesi üzerinden “İade tutarınız belirlendi” mesajıyla vatandaşları kandırıyor.

İNTERNET SİTESİ UZANTISINA DİKKAT!

İnternet dolandırıcılarının ağına düşmemek için dikkat etmeniz gereken çok önemli bir konu daha var. Hükümet kurumlarının internet siteleri “.gov” uzantılıdır. “.com” ise genel ve ticari adresler için kullanılır.

Koronavirüs salgınını medikal sektörde dolandırıcılıkları artırdı!

Güncel

Habere Git

Bakanlık’tan ‘sahte telefon uygulamasıyla dolandırıcılık’ uyarısı

Teknoloji ve Bilim

Habere Git

Editör: TE Bilisim