Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Batı’nın sistematik olarak gerçekleştirdiği “Türkiye, DAEŞ’e yardım etti” propagandasına karşın, bu terör örgütü ile etkin mücadele dünya basınında ses getirdi. ABD’nin en saygın gazetelerinden New York Times, Türkiye’nin DAEŞ terör örgütü ile mücadelesini, gerek daha önce gerekse Barış Pınarı Harekatı esnasında yakalanan DAEŞ’li teröristlerin vatandaşı oldukları ülkelere iadesini mercek atlına aldı.

“ERDOĞAN GERİ ADIM ATMADI”

“Türkiye’nin iadeleri başladı ve son derece kararlı görünüyorlar. Sadece geçtiğimiz hafta Büyük Britanya, Danimarka, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’ne 1 düzineden fazla teröristin iadesi yapıldı. Cephede aktif olarak görev alan bu isimlerle ne yapacakları konusunda Batılı ülkeler kara kara düşünüyor” ifadelerine yer verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Batılı devletlerinin baştaki soğuk tutumuna karşın geri adım atmayarak iade siyasetine kararlılıkla devam ettiği dile getirildi. Görüşü alınan Belçika’nın başkenti Brüksel merkezli araştırma merkezi Egmont Institute, “Avrupa ülkeleri bu insanların kendi düzenlerine yeniden ayak uydurabilmeleri için formüller üretmeye çalışıyor” görüşünü bildirdi.

DOĞU AKDENİZ İÇİN KOZ

Gazetenin dikkat çektiği nokta ise, toplamda 700 DAEŞ üyesinin vatandaşı oldukları Batı ülkelerine çocuk sahibi olarak geri dönmesi, bazı vakalarda ise DAEŞ’li ebeveynleri çatışmada öldürülünce ortada kalan çocukların ne olacağı… Bununla birlikte, Türkiye’nin toplamda 30 ülkeden 2 bin 280 DAEŞ teröristini elinde bulundurduğunu açıklamasına dikkat çekilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu isimleri Doğu Akdeniz’deki “yasadışı” sondaj faaliyetleri için koz olarak kullandığını öne sürdü. New York Times bu ifadeleriyle, Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve Güney Kıbrıs tezlerinden yana taraf olduğunu açıkça dillendirdi. Görülen gerek gönderilen DAEŞ’liler, gerekse yollanmak için sırada bekleyenler Batı’da büyük bir endişe kaynağı haline geldi.

Editör: TE Bilisim