Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni koronavirüs tedbirlerini duyurmasıyla birlikte sokağa çıkma kısıtlaması ve eğitim öğretim uzaktan modeline dönüşmek zorunda kalındı. Hal böyle olunca karnelerindeki notların neye göre verileceğini merak eden vatandaşlar son dakika gelecek açıklamayı bekliyorlar. Peki, Bu sene ilkokullarda sınav olmayacak mı? Karneler neye göre verilecek? İşte tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor…

MEB tarafından, “İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecektir. Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süreci, okullardaki sınavlar ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili Bakanlığımız tarafından bazı düzenlemeler yapılmıştır.” açıklaması yapıldı.  

ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

“25 Ocak Pazartesi günü başlayacak yarı yıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenmiştir. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanı ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanı ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak”

Bakan Selçuk karneler için 22 Ocak’a işaret etti ve salgının seyrine göre yarıyıl tatilini öne çekilebileceğine yönelik bir senaryonun da olduğunu söyledi. Bakan Selçuk, “Değişmeyecekmiş gibi devam ediyoruz ama ihtiyaç olursa, değişmesi gerekirse bunların hepsinin tedbirini aldık.” dedi.

TABLET DAĞITIMINDA SON DURUM

Milli Eğitim Bakanlığınca, uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz ihtiyacı bulunan öğrenciler için sosyal sorumluluk kapsamındaki desteklere ilave olarak tedarik edilen 50 bin 500 tablet bilgisayar daha 15 ile sevk edildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım süreci devam ediyor. Bu kapsamda, tablet bilgisayarlar, kontrollerin ardından hızla sevkiyat aşamasına alınıyor ve illere ulaştırılıyor.

Bu çerçevede, 15 Aralık’ta dağıtım için 15 ile doğru yola çıkan 50 bin 500 tablet bugün öğrencilere dağıtılmak üzere il müdürlükleri tarafından teslim alındı.

KARNELER NEYE GÖRE VERİLECEK?

Okul sınavları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ziya Selçuk, “Birinci sınavlarla ilgili büyük ölçüde bitti ama kalanlar için de tek bir sınav yapacağız zaten. Kalan az sayıdaki öğrencimiz için gruplara, günlere ayırarak sınavlar yapılabilir. Bunların hepsine hazırız yani bir çocuğumuzun eline basılı karne vermek istiyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim