2020 ALES sınav yerlerinin açıklanıp açıklanmadığı merak konusu oldu. ALES sınavına katılım sağlayacak vatandaşlar gözünü 16 Ağustos tarihine çevirdi. ALES sınav giriş yerleri, sınav tarihinden yaklaşık 10 gün öncesinden itibaren erişime açılıyor. Adaylar giriş belgelerini yayımlanır yayımlanmaz ÖSYM’nin ‘https://ais.osym.gov.tr’ internet adresinden edinebilecekler. Peki, ALES sınav yerleri açıklandı mı? ALES sınav giriş belgesi alma ekranı 2020

ALES SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI? ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI 2020

ALES sınav yerleri henüz açıklanmadı. ALES sınav giriş yerleri, sınav tarihinden yaklaşık 10 gün öncesinden itibaren erişime açılıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Adayların bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinmeleri gerekmektedir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir salonda sınava giremez.

Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.

ALES NE ZAMAN YAPILACAK? 

2020-ALES 1 16 Ağustos tarihinde düzenlenecek. Sınav sonuçları ise 7 Eylül’de erişime açılacak.

Editör: TE Bilisim