Kurban Bayramı’nın 1. günü 31 Temmuz Cuma günü yani bugün idrak edilecek. Allah’a yakınlaşmaya vesile olan Kurban Bayramı’nda Müslümanlar ibadetlerini gerçekleştiriyor. Özellikle Diyanet’in kurban kestikten sonra kılınan namaz hususundaki verdiği bilgiler araştırılıyor. Buna göre Allah’ın verdiği nimete şükür olarak iki rekât nafile namaz kılınabilir. Peki, Kurbanınızı kestikten sonra nasıl namaz kılmalısınız? Kurbandan sonra namaz kılınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar…

KURBANINIZI KESTİKTEN SONRA NASIL NAMAZ KILMALISINIZ? KURBANDAN SONRA NAMAZ KILINIR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yer alan bilgilere göre, esas olarak kurban namazı diye bir namaz yoktur. Bu namazın dinî bir gereklilik olduğu inancı veya kanaati yanlıştır. Ancak kişi nafile namaz kılınması mekruh olmayan bir vakitte, sebepli veya sebepsiz dilediği kadar nafile namaz kılabilir. Kurban kesen kişi de böyle bir ibadeti yapma imkânına kavuştuğu için Allah’ın verdiği nimete şükür olarak iki rekât nafile namaz kılabilir.

Akîka kurbanı nedir?

Yeni doğan çocuk için şükür amacıyla kesilen kurbana, “akîka” adı verilir. Akîka kurbanı kesmek sünnettir. İbn Abbas’tan (r.a.) rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.s.), Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin için akîka kurbanı kesmiş, bir hadisinde de şöyle buyurmuştur: “Her çocuk (doğumunun) yedinci gününde kendisi için kesilecek akîka kurbanı karşılığında bir rehine gibidir. Akîka kurbanı kesildikten sonra çocuğun başı tıraş edilir ve ona isim verilir.”

Editör: TE Bilisim