ÖSYM tarafından yapılan DHBT sınavı açıklaması vatandaşlar tarafından heyecanla karşılandı. 2020 yılında yapılması planlanan sınav koronavirüs nedeniyle ertelenmiş yeni yapılacak tarihin ne zaman olacağı ise merak konusu olmuştu. Dün yapılan ÖSYM sınav takvimi açıklamasında detayların yer verildiği haberde DHBT sınavının ne zaman yapılacağı ayrıntılı olarak ifade edilmişti. Peki, DHBT sınavı ne zaman 2021? DHBT 2021 sınavı ne zaman yapılacak? işte tüm detaylar haberimizde…

DHBT SINAVI NE ZAMAN 2021? DHBT 2021 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yeni yılın Ocak ayının başlaması ile birlikte, geçtiğimiz dönemin ertelenen DHBT sınavı da gündeme geldi. 2020-Kamu Personel Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) için alınan erteleme kararının ardından, yeni sınav tarihi araştırılıyor.

DHBT’ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir. Adaylar KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Sınav 60 dakika sürecektir.

DHBT 2021 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM, salgın tedbirleri kapsamında 2021’e ertelenen sınav tarihlerini açıkladı.

ALES 21 Şubat’ta, YÖKDİL 28 Şubat’ta, KPSS DHBT 11 Nisan’da yapılacak.

Editör: TE Bilisim