Öğrencilerin dört gözle beklediği KYK burs/kredi başvuru sonuçları açıklandı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK)’dan burs ve kredi hakkı kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için öğrencilerin taahhütnameleri süresi içerisinde mutlaka onaylaması gerekiyor. Öğrenciler KYK taahhütname onaylama nasıl yapılır? E-devlet ile KYK taahhütname onaylama işlemi nasıl yapılacağına dair araştırmalar yapıyor. Bu soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz…

TAAHHÜTNAME ONAYI İÇİN SON TARİH NE?

Sonuçlarını öğrenen öğrenciler e-Devlet üzerinden taahhütname onayı yapması gerekiyor. Taahhütname onayı için en geç 19 Kasım saat 23.59’a kadar işlemin yapılması lazım. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

YURT DIŞINDAKİ ÖĞRENCİLER TAAHHÜTNAME ONAYINI NASIL YAPACAK?

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemleri için ise son gün 15 Aralık. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Yüksek öğrenimini yurt dışında sürdüren ve kendisine burs/kredi tahsis edilen öğrencilerin yurt içinde PTT’lerden, yurt dışında ise konsolosluk veya büyükelçiliklerden “e-Devlet şifresi” temin etmesi gerekiyor. Daha sonra e-Devlet üzerinden taahhütname onaylamaları ve kendilerine kefil olacak kişinin Türkiye’deki noterlerden kefaletname hazırlatması gerekiyor.

2019 KYK bursu ne zaman yatacak? KYK bursu ne kadar?

Öğrenci adına düzenlenerek tanzim ve tasdik edilmiş kefaletnamenin en geç 31 Aralık tarihine kadar bir dilekçe ekinde Söğütözü Mahallesi 2176. Cadde No: 25 Çankaya/Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekiyor.

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

e-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim