İbrahim Seçkin Talaş / Ankara / Özel Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi (ABB) AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı topa tuttu. Köse, Mansur Yavaş yönetiminin 2019 ve 2020 yılları içinde 10 milyar TL harcama gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu kadar parayı nereye harcadınız? Nerdeyse hiçbir eseri hayata geçirmediniz” dedi.

Aynı zamanda Mamak Belediye Başkanı olan Murat Köse, geçen ayki meclis bütçe görüşmelerinde Yavaş’a 10 milyar liralık bütçenin nerelere harcandığını sorduğunu, toplantının 9 saat sürdüğünü, önümüzdeki ay sorulara cevap vereceğim diyerek meclis oturumunu kapattığını söyledi.

Köse, “10 milyar bütçe kullanacaksınız, neredeyse yok denecek kadar hiçbir iş yapmayacak, hiçbir proje yazmayacaksınız, üstelik de mevcut rutin işleri bile sürdüremeyecek, hizmetleri geriye götüreceksiniz” diye konuştu.

“SOSYAL MEDYA BELEDİYECİLİĞİ”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, iki yıllık süre içerisinde ‘sosyal medya belediyeciliği’ yaptığını belirterek, sosyal medyacıların kendisine sanal alem oluşturduğunu, sanal takipçiler ve robot yazılımlarla belediyecilik yapıldığını dile getirdi. Köse, “Hep hayal sattı ve kandırdı hemşerilerimizi” diyerek Yavaş’ı eleştirdi. Ankara’da toplam raylı sistemin uzunluğunun 64 kilometre olduğunu, 4 kilometrenin yapımı devam ettiğini, 3 kilometre de teleferik hattının bulunduğunu belirten Köse, Mansur Yavaş’ın seçim döneminde Ankaralılara 58 kilometre metro hattı yapma vaadinde bulunduğunu hatırlattı. Köse, “Seçimden sonra 2 yıla yakın zaman geçti. Ankara halkı merak ediyor. Ankaralılar metrolara ne zaman binmeye başlayacak?” diye sordu.

“45 MİLYONLUK KÖMÜRE 61 MİLYON LİRA”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mansur Yavaş yönetiminin kömür alım ihalelerine değinerek, yaşanan ihale skandalını anlattı. Başkan Köse, “Kömür alım konusu var. Önce açık ihale yapıyor. Bir firmada kalıyor ihaleye, bu firma 45 milyon teklif veriyor. İhaleyi iptal ediyor Sayın Yavaş. Sonra davetiye usulü ile ihale yapıyor ve aynı miktardaki kömürü, yine aynı firmaya bu sefer 61 milyona veriyor. Bu kamuyu aldatmak ve kamuya zarar vermek değil mi? Şeffaf ihale yapıyor ya. Kömür alım ihalesini açıklar mısınız?” diye sordu.

Ayrıca, Köse maske alım ihalelerinin davetiye usulü gerçekleştiğini ve tekstil firması yerine inşaat firmasının seçildiğini sözlerine ekledi. Köse, Yavaş’ın seçim döneminde vadettiği ‘şeffaflık’ sözüne ilişkin, “Şeffaflık diyor ama bu işin de tadı kalmadı maalesef, Belediye şirketlerinin bilançosunu kamuoyuyla paylaşmadı” dedi.

“BELPLAS DOLANDIRICILIK ÖRNEĞİ”

Kar eden ve devralındığında kasasında milyonlarca parası olan şirketlerin zarara uğradığı yönündeki iddialara cevap beklendiğinin altını çizen Murat Köse, Belplas şirketinde, şirket dışından kanuna ve usule aykırı bir şekilde bir şahsa tam yetki verdiğini ve bunun bir dolandırıcılık örneği olduğunu dile getirdi.

Köse, ayrıca deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini ve kentsel yapı stokunun yenilenmesi adına çalışmalar yapılmadığını, ASKİ ve EGO şirketlerinin 25 yılda borçlarının 3 milyar 250 milyon lira olduğuna dikkati çekerek, 2 yıllık Yavaş döneminde 1 milyar 230 milyon lira daha eklendiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim