İstanbulkart HES kodu eşleştirme hatası en çok araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. HES kodu olmayanların, yani koronavirüs hastası ya da temaslısı olup olmadığı bilinmeyen vatandaşlar artık toplu taşımaları kullanamayacaklar. HES kodu İstanbulkartlara en son 15 Ocak 2021 tarihine kadar yüklenmesi gerekiyor. Fakat zaman zaman vatandaşlar yükleme esnasında sorunlar ile karşılaşabiliyor. Bu sorunlardan bir tanesi de İstanbulkart HES kodu eşleştirme hatası oldu. Peki, İstanbulkart HES kodu eşleştirme hatası nedir, nasıl çözülür? İşte İstanbulkart HES kodu eşleştirme hatası çözümü…

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRME HATASI ÇÖZÜMÜ! 

Daha önce HES kodu eşleştirilmesi yapılmayan İstanbulkartların kullanımının 15 Ocak’tan itibaren yasaklanacağını duyuran İBB’den yeni bir açıklama daha geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, 15 Ocak tarihinden itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların toplu taşıma kullanımının yasaklandığı belirtildi. Eğer 65 yaş üstü veya 20 yaş altı iseniz İstanbulkartıma HES kodu eşleştirme hatası ile karşılaşabilirsiniz.

65 yaş üstü veya 20 yaş altı grubunda değilseniz korkmayın bununla alakalı İBB Beyaz Masa durumun teknik ekibe bildirildiğini, kontrollerin sağlandığını açıkladı.Ayrıca Koronavirüs testi pozitif çıkan hastalar HES kodu eşleştirmesi yapamayacak. Koronavirüs tanısı konulan kişiler için İstanbulkart askıya alınacak ve karantina süresi boyunca bu durum böyle devam edecek.

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞMESİ

İstanbul’da ise toplamda 34 milyon 260 bin 87 İstanbulkart bulunuyor. Bu kartlardan 8 milyon 260 bin 87‘si kişiselleştirilmiş durumda. Anonim olan İstalbulkart’lar ise kişiselleştirilecek.

İstanbulkart ile HES kodunu eşleştirmek isteyen kişiler, bu işlemi kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresinden yapabiliyor. Tek yapmanız gereken bu adresten istenilen işlemleri yapmak…

Editör: TE Bilisim