Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu/İstanbul

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni darbe ihtimalini dillendirmenin bile ülkeye ve millete nankörlük, nimet bilmezlik olacağını belirtip, darbe heveslilerinin heveslerinin kursaklarında değil, mezarda kalacağını ifade etti.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tek seçeneğinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi altında demokrasiyle yönetimi olduğunu belirtti. Bahçeli, Türk askerinin günlük siyasi polemikler içine çekilmesinin tehlikesine işaret edip, “Türkiye üzerinde vahşi oyun kurgulanmaktadır.” uyarısında bulundu.

İyi günde olun tahriğe gelmeyin

MHP Lideri Devlet Bahçeli, İyi Partililere kapılarının açık olup olmadığını sorusu üzerine, “MHP’nin Türk milletini kucaklamakta kapısı her zaman açıktır. Ancak Türkiye’nin siyasi istikrara, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemde hiçbir siyasi partide istikrarsızlık söz konusu olmamalıdır. Bir tarafta yeni parti kuruluşları tartışması var, bir tarafta FETÖ’nün siyasi ayağı tartışması var, bir tarafta da siyasi partileri karıştırmak isteyen zihniyetler var. İyi Parti iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar” karşılığını verdi.

ŞEREFSİZ TERTİP MUVAFFAK OLAMAZ

ABD’li Rand Corparation tarafından hazırlanan Türkiye raporunda, Türkiye’de yeni bir darbe olabileceği ifadesinin yer almasına ve darbe olabileceği söylentilerine tepki gösteren Bahçeli, çözülemeyen sorunların derin dondurucuya konulması ve herkesin önyargıları bir kenara bırakarak milli birlik ve beraberlik şuuruyla buluşması çağrısında bulundu. Bahçeli şunları söyledi:

“Pentagon ve CIA’nın sponsor olduğu bir düşünce kuruluşunun yayımladığı sipariş rapor yeni bir darbe ihtimalini, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin orta kademesinin sözde rahatsızlığını adice açıklamıştır. Darbeyi aklından geçiren varsa, millete silah çekmeyi düşünen bulunuyorsa biliniz ki 82 milyonun kanını dökmeden bu şerefsiz tertip ve teşebbüsünde muvaffak olamayacaktır. Darbeye heves edenlerin hevesleri kursaklarında değil mezarda kalacaktır.”

KILIÇDARDOĞLU ESED’E EŞ BAŞKAN MI OLACAK?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracaklarına ilişkin açıklamasını eleştiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Ne zaman, hangi yetkiyle ve kiminle kuracaksın, hadi kurdun diyelim, Esad’la mı eşbaşkanlık görevini paylaşacaksın? Kılıçdaroğlu susması gereken yerde konuşunca mizaha konu olacak işler yapıyor, Allah var ya siyaseti bırakıp komedi filmi çevirse kapalı gişe oynar, epey de hayran kitlesi kazanır.” diye konuştu.

Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu/İstanbul

Editör: TE Bilisim