İtalya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında, son 24 saatte 40 bin 902 yeni vaka kaydedildi.

Sağlık Bakanlığının günlük açıkladığı verilere göre, bugünkü 40 bin 902 kişiyle, salgının başladığı şubat ayından beri ülkede bir günde kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı.

Böylece salgın başından bu yana virüs kapan kişi sayısı toplam 1 milyon 107 bin 303 oldu.

Aktif Kovid-19 hasta sayısı 663 bin 926’ya, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı 3 bin 230’a çıktı.

Ölenlerin sayısı son 24 saatte 550 artarak, 44 bin 139’a yükseldi.

İyileşenlerin sayısı ise 11 bin 480 artarak, 399 bin 238 oldu.

Bu arada, İtalya Tabipler Birliği, Cenova’da bir doktorun daha Kovid-19’dan ölmesiyle salgında ölen doktor sayısının 189’a ulaştığını açıkladı.

5 BÖLGENİN RİSK SEVİYESİ ARTIRILIYOR

İtalyan basınında çıkan haberlerde, Sağlık Bakanı Roberto Speranza’nın bu akşam Campania ve Toskana bölgelerinin orta riskli sarı kategoriden, çok yüksek riskli kırmızı kategoriye, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia ve Marche bölgelerinin de sarıdan, orta-yüksek riskli turuncu kategoriye alındığına dair kararı imzalayacağı belirtildi.

Campania Bölgesi’nin merkez şehri Napoli’nin belediye başkanı Luigi De Magistris, Bakan Speranza ile görüştüğünü ve Campania’nın da 15 Kasım’dan itibaren kırmızı bölge olacağının kendisine söylendiğini açıkladı.

Buna göre, yayılmanın yüksek ve hastane kapasitelerinin yoğun baskı altında olduğu kırmızı ve turuncu bölgelerde, acil durumlar haricinde şehirlerarası seyahat yasağı, bölgeye giriş-çıkış yasağı uygulanacak. Tüm restoranlar sadece paket servis için açık olacak ve AVM’ler kapalı tutulacak.

Sadece gıda ürünleri satan yerler ve eczaneler açık kalacak.

İlk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitim sürecek, lise ve yüksek öğrenimde uzaktan eğitime geçilecek.

HASTANEYE GELENLERE ARAÇLARINDA OKSİJEN VERİLİYOR

İtalya’da salgının ikinci dalgasında artan vaka sayıları, bazı bölgelerde hastanelerin kapasitelerini zorluyor. Torino’da sahra hastanelerin kurulduğu, bazı kiliselere Kovid-19 hastaları için yataklar konulduğu belirtilirken, Napoli’de ise ambulansların hastane önlerinde kuyruk oluşturduğu, özel araçlarıyla hastalarını getirenlerin araçlarında tedavi olduğu ifade ediliyor. Özel araçlarıyla gelen hastalara kendi otomobillerinde oksijen veriliyor.

KOVİD-19 HASTASI HASTANE TUVALETİNDE ÖLDÜ!

Ayrıca sosyal medyada, Napoli’de bir hastane tuvaletinde ölmüş Kovid-19 hastasına ait olduğu belirtilen görüntüler kamuoyunda geniş yankı buldu. Görüntülerle ilgili inceleme başlatıldı.

İtalya’nın üçüncü büyük kenti Napoli’de hastalar, Kovid-19 testi olmak veya hastaneye yatış yapmak için saatler boyunca arabalarında bekledi. Bazı saatlerde hastaneler doldu ve hastane dışındaki ve araçlarında bekleyen hastalara oksijen desteği verildi.

Napoli’nin de içinde bulunduğu Campania Bölgesi’nde hastanelerin yetersiz kalması nedeniyle bazı hastaların tedavi olmak için kuzeydeki Lazio Bölgesi’ne gittikleri belirtiliyor. Sağlık Bakanı Roberto Speranza, Campania’daki durumu incelemesi için iki müfettiş görevlendirdi.

Salgının ikinci dalgasıyla ilk dalgadaki ulusal boyutta genel karantina tedbirinin yerine bölgesel tedbirler uygulayan İtalyan hükümetinin Campania’daki risk seviyesi dolayısıyla tedbirleri artırıp arttırmamayı gelecek verilere göre değerlendireceği belirtiliyor.

İtalya Tabipler Birliği başta olmak üzere farklı branşlardan doktor ve hemşire birlikleri ise ülkede sağlık sisteminin çökmemesi için topyekun karantina uygulamasına gidilmesi çağrısı yapıyor.

Türkiye’de 93 kişi daha vefat etti! Yeni tanı sayısı 3 bin 45…

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim