Dünya çapında etkisi devam eden koronavirüs nedeniyle okulların açılması 1 ay daha ertelendi. 31 Ağustos tarihinde açılması beklenen okulların aynı tarihte uzaktan eğitim başlayacağı, yüz yüze eğitime 21 Eylül tarihinde başlayacak. Birçok vatandaş ise kreş ve anaokullarıın durumunu merak ediyor. Peki, Kreşler ve anaokulları ne zaman açılacak? 2020 Kreş ve anaokulu açılış tarihi belli oldu mu? Bu soruların yanıtı haberimizde…

31 AĞUSTOS’TA UZAKTAN EĞİTİM BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, düzenlenen toplantı sonrasında alınan kararı canlı yayında açıkladı. Yapılan açıklamaya göre okullardaki eğitim 31 Ağustos tarihinde uzaktan öğretim şeklinde yapılacak olup, yüz yüze eğitime 21 Eylül tarihinde kademeli bir şekilde geçilecek. Yapılan açıklamaya göre 21 Eylül’de kademeli olarak açılması planlanana okullarda Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ön planda olacak.

KADEMELİ BİR ŞEKİLDE BAŞLAYACAK

MEB Bakanı Selçuk, canlı yayında yapmış olduğu açıklamasında eğitimin 21 Eylül’de kademeli bir şekilde başlayacağını, “2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle okullar açılacak, 21 Eylül’de seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitim başlayacak” şeklinde ifade etti.

KREŞLER VE ANAOKULLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Selçuk’un canlı yayında yapmış olduğu açıklama sonrasında soru cevap kısmına geçildi. Anaokulları, kreşler ve ilkokulların ne zaman açılacağına dair gelen soruya Bakan Selçuk vermiş olduğu cevabında Bilim Kurulu’nun hangi yaşların okula başlaması konusunda tavsiyelerinin olacağını ifade etti. Açıklama metni şu şekilde:

“21 Eylül’den itibaren eğitimin başlaması konusunda Bilim Kurulu’muzun tavsiyesi oldu. Hangi yaşların başlaması konusunda Bilim Kurulu’muzun tavsiyesi olacak. Sınava giren öğrencilerimizle ilgili olarak müfredat içeriği ve onların çalışmalarına destek olmak için planlamalar yapıyor.

Editör: TE Bilisim