Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök/İstanbul

Yeni tip koronavirüse karşı halk sağlığını koruyabilmek amacıyla sağlık kahramanlarımız başta olmak üzere ilgili tüm personelin canlarını riske atma pahasına sürdürdükleri mücadele, vurdumduymaz kişilerin sorumsuz davranışları yüzünden “heba” olma tehlikesi yaşıyor.

VALİLİKLER AÇIKLAMA YAPTI

Afyonkarahisar, Sivas, Çankırı, Sakarya, Düzce, Elazığ, Niğde, Nevşehir,Yozgat ve Aksaray valiliklerden yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzısıhha Kurulu, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla ek tedbirler aldı. Buna göre, test sonuçları pozitif olup ev izolasyonunda olması gerekirken karantina kurallarını ihlal eden kişilerin KYK yurtlarında izolasyon sürelerini tamamlaması sağlanacak. Bu kişilerin öğrenci yurtlarında kalma süreleri boyunca oluşacak konaklama, yemek gibi masrafları kendilerinden temin edilecek.

“TEDBİRLERE UYALIM “

Alınan kararları valiler de kendi sosyal medya hesaplarından vatandaşlara duyurdu. Yozgat Valisi Ziya Polat, paylaşımında, “Yozgat’ta Kovid-19 pozitif olup karantina kurallarını ihlal ederek evlerinden ayrılan vatandaşlarımızın, valiliğimizce belirlenen yurtlarda karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yapılan masraflar da kendilerinden tahsil edilecektir. Lütfen tedbirlere uyalım” ifadelerini kullanırken, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, “Geçen hafta başlayan uygulamamızla,testi pozitif olan ancak karantina kurallarına uymayarak toplum sağlığını tehdit edenlerin KYK yurtlarına alınarak karantina süresinin tamamlanması sağlanacak, yurtta kalma süresince gerçekleşecek masrafları da kendilerinden tahsil edilecektir.” şeklinde paylaşımda bulundu. Sivas Valisi Salih Ayhan ise iletisinde “Pozitif olduğu halde evinde bulunamayan ve toplum sağlığını tehdit eden kişiler, KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerinin tamamlanması sağlanacaktır. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek vb. masraflar da kendilerinden tahsil edilecektir.” ifadelerine yer verdi. Uygulama, vatandaşlar tarafından olumlu biçimde karşılandı. Bazı vatandaşlar sorumsuz davranan kişilerden ilaç masraflarının da karşılanmasını talep ederken, bazıları daha da ileri giderek kelepçe takılmasını talep etti.

Editör: TE Bilisim