Yapı Kredi müşteri temsilcisine bağlanmak için yapılması gereken, 444 04 44 numaralı hattın aranmasıdır. Bankanın müşteri hizmetlerinde sesli yanıt sistemi bulunmaktadır. Bu sistem sayesinde yapmak istediğiniz işlemi söylediğinizde sistem otomatik olarak sizi uygun menüye yönlendirir. Yapı Kredi müşteri hizmetlerini aradığınızda çağrı merkezi yetkilisine direk bağlanma isterseniz yapmanız gereken, arama sonrasında önce 2’yi ardından 0’ı tuşlamak olmalıdır. Aynı zamanda Yapı Kredi iletişim konusunda Whatsapp üzerinden de hizmet vermektedir. 0850 222 04 44 numarasının rehbere kaydedilmesi ile Whatsapp üzerinden de müşteri temsilcisi ile hizmet verilebilmektedir.

Yapı Kredi Müşteri Hizmetlerinden Hangi İşlemler Yapılabilir?

Yapı Kredi iletişim açısından çağrı merkezinden yapılabilecek işlemler şu şekilde sıralanabilir:

Bankacılık işlemleri Kredi ve banka kartı hizmetleri Otomatik ödeme talimatları Kredi ve bono bilgisi Kullanılmış krediye ilişkin kalan ödeme, ödeme tarihi bilgileri Kredi ödeme tarihi erteleme

Yatırım araçları hakkında bilgi edinme Yatırım amaçlı açılan hesap çeşitleri ile ilgili bilgi edinme Kredi kartı ekstre bilgileri Kredi kartı son işlem bilgileri Ödeme işlemleri hakkında kişisel düzenlemeler yapmak Borç bilgisi sorgulama Fatura ödemeleri ve otomatik ödeme talimatını iptal etme Kullanılmakta olan kredi kartının limit bilgileri hakkında değişiklikler Kredi kartı ya da ek kart alımı Döviz alım satımı ile ilgili bilgiler Web bankacılığı hakkında bilgi almak ve tek kullanımlık şifre bilgileri

Bu işlemlerin yapılması için Yapı Kredi müşteri hizmetlerini aradıktan sonra ilgili menüye tuşlu yönlendirme yoluyla giriş yapılmalıdır. Sesli yanıt sitemi çalışan müşteri hizmetlerinde, eğer otomatik sekreter ile işlem yapamazsanız diğer işlemler menüsünden müşteri temsilcisine ulaşım sağlayarak iletişim kurabilirsiniz.

Yapı Kredi Müşteri Hizmetlerinden İnternet Bankacılığı İle İlgili Bilgi Almak

Yapı Kredi çağrı merkezinden online işlem ile ilgili bilgi almak için yapılması gereken, müşteri hizmetlerini aradıktan sonra online işlemler menüsüne giriş yapmak olmalıdır. Uygulamanın indirilmesi ya da web sitesinden işlem yapmak istenmesi durumunda tek kullanımlık şifre alınması gerekecektir. Kayıtlı olan numaranın kullanılandan farklı olması ya da yanlış numara verilmesi durumunda cep telefonunuza gelmesi gereken şifre size ulaşmayabilir. Bu durumda, müşteri hizmetlerini arayarak bilgi güncellemesi yapmanız gerekebilir. Aynı zamanda banka müşterisi olmayan kullanıcılar için kredi kartı teklifleri menüsü de bulunmaktadır. Kullanıcılar, bankaları ziyaret etmelerine gerek kalmadan sadece müşteri hizmetlerinden hesap açabilmekte, açtıkları hesap ile kredi kartı alabilmektedir.

Yapı Kredi Müşteri Hizmetlerinden İşlem Şifresi Almak

Yapı Kredi çağrı merkezinden işlem şifresi alımı için online müşteri temsilcileri ya da telefonla ulaşılan hizmetler kullanılabilmektedir. Bunun için online yol kullanılacaksa yapılması gereken, Bireysel Bankacılık Hizmetleri menüsüne tıklamak olmalıdır. Buradan Ayarlarım, Güvenlik Ayarları, İnternet Mobil Şube ve Müşteri İletişim Merkezi Giriş Durumu menüsüne girilmelidir. Bu şekilde indireceğiniz Yapı Kredi Mobil uygulamasını kullanmak için cep telefonunuza tek kullanımlık şifre alabilirsiniz.

Yapı Kredi Müşteri Hizmetlerinden Şikayet Oluşturmak

Yapı Kredi çağrı merkezi ile şikayet oluşturmak için yapmanız gereken müşteri temsilcisi ile bağlantı kurmak olmalıdır. Bunun için şikayet kaynağınız olan konu ile ilgili menüye gidebilirsiniz. Örneğin kredi kartınız ile ilgili bir şikayetiniz varsa kart menüsünden diğer işlemler seçeneğine giderek şikayet kaydı için müşteri temsilcisi ile iletişim kurabilirsiniz. Şikayet konunuz, nedeniniz, adınız, soy adınız, iletişim adresleriniz ve şikayetin meydana geldiği şube gibi bilgiler Yapı Kredi müşteri hizmetlerinde saklı kalacaktır. Şikayetiniz ile ilgili dönüş yapılması gerektiğinde vereceğiniz iletişim  bilgileri kullanılacaktır.

Editör: TE Bilisim