KYK’dan burs veya kredi almaya hak kazan öğrenciler taahhütname onay işlemlerinin nasıl yapılacağını öğrenmek istiyor. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi devam edenlerin KYK burs ve kredi desteğinin ardından taahhütname onayı alması gerekiyor. Peki, KYK burs kredi taahhütname onay işlemi ne zaman? KYK burs taahhütname nedir?  İşte KYK burs kredi taahhütname onay işlemi…

KYK BURS KREDİ TAAHHÜTNAME ONAY İŞLEMİ NE ZAMAN? KYK BURS TAAHHÜTNAME NEDİR?

KYK burs taahhütname onayı almak isteyen adayların 11 Aralık tarihine kadar e devlet üzerinden taahhütname onay işlemini gerçekleştirebilir.

KYK BURS VE KREDİ TAAHHÜTNAME ONAYI İÇİN TIKLAYINIZ

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemleri için ise son gün 15 Ocak 2021. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Burs/kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

e-Devlet KYK burs/kredi onay hizmetini kullanmak için ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Giriş işleminin ardından “Kim hakkında işlem yapılacak?” seçeneğine “Kendi hakkımda işlem yapmak istiyorum.” veya “Velisi olduğum bir öğrenci hakkında işlem yapmak istiyorum.” şeklinde yanıt verilmesi gerekiyor. Ardından kazanılan burs/kredi için taahhütname onayı ekranından onay verilmeli.

KYK burs ücreti ne kadar? sorusuna ilişkin detayları merak ediyorsanız tıklayınız. 

2021 VGM bursu ne kadar oldu? VGM bursu kimlere çıkıyor?

Güncel

Habere Git

Editör: TE Bilisim