Türkiye’de WhatsApp kullanımdan kalkacak mı? 2021 WhatsApp sözleşmesi iptali nasıl yapılır? soruları son dönemde en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Facebook tarafından yenilenen WhatsApp gizlilik ilkesi ve kullanıcı sözleşmesi şartlarının ardından vatandaşlar zorlu dayatmaya karşı çıkarak telefonlarından WhatsApp uygulamasını kaldırdı. 8 Şubat itibariyle zorunlu hale gelecek uygulamaya karşı Devlet kurumları WhatsApp’ı bırakıp yerli uygulamaya geçiş yapmaya başladı. Peki, Türkiye’de WhatsApp kullanımdan kalkacak mı? 2021 WhatsApp sözleşmesi iptali nasıl yapılır?

Türkiye’de WhatsApp kullanımdan kalkacak mı? 2021 WhatsApp sözleşmesi iptali nasıl yapılır?

WhatsApp’ın “zorunlu güncellemesi” AB ülkelerindeki kullanıcıları etkilemeyecek. Türkiye’deki kullanıcıların WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek için 8 Şubat’a kadar güncellenen uygulama koşullarını kabul etmesi gerekiyor.

Güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini 8 Şubat’a kadar onaylamayan kullanıcıların uygulamayı kullanamayacağını bildiren WhatsApp, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki kullanıcıların bu durumdan etkilenmeyeceğini duyurdu.

Kullanıcıların “Kabul Et” sekmesine tıklayarak, 8 Şubat’ta yürürlüğe girecek yeni koşulları ve gizlilik ilkesini kabul etmiş olacağının aktarıldığı bildirimde, “Bu tarihten sonra, WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek için bu güncellemeleri kabul etmeniz gerekecektir. Hesabınızı silmeyi tercih ediyor ve daha fazla bilgi almak istiyorsanız Yardım Merkezi’ni de ziyaret edebilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

WhatsApp yerine kullanılabilecek uygulamalar nelerdir? WhatsApp alternatifi 5 uygulama önersine buradan bakabilirsiniz.

WhatsApp verilerini Facebook ile neden paylaşıyor?

WhatsApp, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni gizlilik ilkelerini açıkladı. WhatsApp kullanıcıları, o güne kadar telefonlarına düşecek bir uygulama içi bildirimle, bu koşulları onaylamak durumunda kalacaklar.

WhatsApp tarafından yapılan açıklamalara göre anlık mesajlaşma uygulamasının yeni koşulları ile gizlilik ilkeleri, 8 Şubat 2021 itibarıyla geçerli olacak. Bu tarihten itibaren şirket tarafından yapılan resmi açıklamalara göre WhatsApp kullanıcılarının verileri, artık Facebook ile paylaşılacak.

Veri paylaşımının siyasal, teknolojik yönetim ve çok daha başka nedenleri de içerisinde barındırdığını söyleyebiliriz. Büyük küçük fark etmeksizin her türlü bilgi paylaşımı, ülke hatta ülkeler için ciddi tehdit içerdiğinden dolayı vatandaşlar ve ülkeler teknoloji şirketlerinin veri depolarının güvenilirliği ve hizmet ettikleri ülkeler adına araştırmalar yapmaktadır.

Aynı şirket çatısı altında olsun ya da olmasın bilgi paylaşımı toplumsal kurallarına aykırı bir davranış olmakla birlikte özgürlük kısıtlamasına da girmektedir. Veri paylaşımları şirketlerin gelişmeleri adı altında kullanıldığı da görülmüştür ancak küresel büyüklükte ülkelerin tekelinde olan WhatsApp ve Facebook gibi şirketlerin veri paylaşımı teknolojik gelişimden çok dijital yönetim ve diktatörlükle eşdeğer olmuştur.

WhatsApp geri adım attı mı 2021? WhatsApp kararından geri mi döndü?

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim