Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni kararlarla birlikte vatandaşlar sokağa kısıtlamayla birlikte evlerinden dışarı çıkmamaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından her kişiye verilen HES kodu temin edilmiş olup, kullanma imkânı da sağlanmaktadır. Peki, HES kodu nedir, nasıl alınır? HES kodu ne anlama geliyor? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

HES KODU NEDİR, NASIL ALINIR? HES KODU NE ANLAMA GELİYOR?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu, “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması üzerinden, “HES kodu işlemleri” bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından “HES kodu oluştur” butonuna tıklanarak ve kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturuluyor.

Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde.

Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebiliyor. Hangi kodun hangi kurumla paylaşıldığına ilişkin liste görüntülenebiliyor.

HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023’e SMS olarak atılabiliyor.

Editör: TE Bilisim