Yılbaşında restoranlar kapalı mı, açık mı? Yılbaşında lokantalar hizmet verecek mi? Lokanta restoran ve kafeler hafta içi sokağa çıkma yasağı olmayan saatlerde ve hafta sonları paket servisi hizmeti yapıyor. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle bu tür mekanlarda oturmak bir süreliğine yasaklanmıştı. Vatandaşlar yılbaşı nedeniyle 31 Aralık Perşembe akşamı uygulanmaya başlayacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağının ilk günü yani yılbaşında lokanta ve restoranlar açık mı, hizmet verecek mi, paket servisi ya da gel al uygulaması devam edecek mi merak ediyor. Peki, Yılbaşında restoranlar kapalı mı, açık mı? Yılbaşında lokantalar hizmet verecek mi? Detaylar metnin devamında.

Yılbaşında restoranlar kapalı mı, açık mı? Yılbaşında lokantalar hizmet verecek mi?

Restoran ve lokantalar her zaman olduğu gibi paket servis veya gel al uygulamasına devam edecek. 31 Aralık 2020 saat 21.00 itibariyle başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması 4 gün sürecek ve 4 Ocak Pazartesi sabah saat 05:00’te sona erecek.

Oteller ve konaklama tesisleri, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama/eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunamayacak.

Kısıtlamanın uygulandığı süre/günlerde oteller ve konaklama tesislerinde disk jokey performansı dahil canlı müzik icra edilmeyecek. Saat 22.00’den itibaren ise otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında kayıt dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecek.

Yine bu günlerde; otel/konaklama tesislerinde konaklayan müşterilerin kalabalık şekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler alınacak. Yemek saatlerinde bu hususa özellikle dikkat edilecek.

Otel veya konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda, Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler konulu daha önce illere gönderilen genelge ve Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi ile getirilen tüm tedbir ve kuralların eksiksiz uygulanmasının temin edilmesine yönelik denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak.

Editör: TE Bilisim