Yılbaşında taksiler ve otobüsler çalışacak mı? 1 Ocak’ta toplu taşımalar çalışıyor mu? soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırıyor. 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00’da başlayacak sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından vatandaşlar 4 günlük süreç boyunca evlerinde izole olacak. Ancak yasaktan muaf olan vatandaşlar ise yılbaşı günü taksi veya otobüslerin çalışıp çalışmadığını merak ediyor. Peki, Yılbaşında taksiler ve otobüsler çalışacak mı? 1 Ocak’ta toplu taşımalar çalışıyor mu? İşte detaylar…

YILBAŞINDA TAKSİLER VE OTOBÜSLER ÇALIŞACAK MI? 1 OCAK’TA TOPLU TAŞIMALAR ÇALIŞIYOR MU?

Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri yılbaşı günü yasaktan muaftılar. Bu yüzden yılbaşı günü taksiler ve otobüsler çalışacak.

KOLLUK KUVVETLERİNE TAM MESAİ

Genelgeye göre; başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar yılbaşında “tam mesai” çalışacak.

Konaklama tesisleri ve kiralık villa benzeri yerler dahil olmak üzere hiçbir mekanda yılbaşı partisi/kutlama organizasyonu yapılmasına izin verilmeyecek, bu yönde denetimler sıkılaştırılacak.

SOKAK HAYVANLARINA ÖZEL ÖNLEM

81 ilde Valilikler ve kaymakamlıklar bünyesindeki Hayvan Besleme Gruplarınca, gerek kış mevsimi gerekse sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde gerekli tedbirler alınacak.

Editör: TE Bilisim