Adalet Bakanlığına personel alımı puanı kaç? Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı kendi bünyesine personel alımı yapacağını duyurması ardında vatandaşlar ilana nasıl başvuru yapılır ve personel alımın kaç puan ile sağlanacağını merak ediyor. KPSS puan türünden alınacak personellerin hangi şartları taşıması konusunda ve başvuru sürecini sizler için derledik. Peki, Adalet Bakanlığına personel alımı puanı kaç? Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? İşte detaylar…

Resmi Gazetede 28 Aralık 2020 tarihi itibari ile yayımlanan duyuruya göre Adalet Bakanlığı farklı kadrolarda Memur Personel alımı yapacak.

ADALET BAKANLIĞINA PERSONEL ALIMI PUANI KAÇ?

Bakanlık yayımladığı ilanlara göre 55 Kamu personeli alımı yapacak.

Adalet Bakanlığı Memur Alımı Kadro Dağılımı:

Bu yönde Bakanlık merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere,

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda 40 koruma ve güvenlik görevlisi, Adalet Bakanlığıının merkez teşkilâtında genel idare hizmetleri sınıfında yer alan 7, 8 ve 9 uncu derecelerde 15 stajyer kontrolör alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı Memur Personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise aşağıdaki şartlar aranacak.

Stajyer Kontrolör Alımı Özel Şartları:

01 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (01 Ocak 1986 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.) Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak, 2019 ve 2020 yılında A Grubu Kadrolar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP9 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az yetmiş (70) ve üzeri puan almış olmak, (Bu iki puan türünden alınan en yüksek puan üzerinden sıralama yapılacaktır.) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartları aranmaktadır.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Özel Şartları:

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesi hükmü gereğince Güvenlik soruşturması olumlu olmak. Lisans mezunları için 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2020 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak. Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak. En az lise veya dengi okul mezunu olmak. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak. Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak, (01 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, bedensel özürlü olmamak, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmamak. Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Stajyer Kontrolör Alımı başvuruları 30/12/2020-08/01/2021 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar https://pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı başvuruları 04/01/2021-15/01/2021 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar https://pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim