Ceyhun Aşirov / Moskova

Rus muhalif aktivist Aleksey Navalnıy, toksik zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Navalnıy’ın ekibinden Kira Yarmış, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Navalnıy’ın bu sabah Tomsk-Moskova uçuşu sırasında kötüleştiğini bildirdi.

Yarmış, “Uçak kalktıktan sonra Navalni bana kendisini kötü hissettiğini söyledi ve ıslak mendil istedi. Terlemişti ve benden kendisiyle konuşmamı rica etti, çünkü sesinin durumunu kontrol etmek istiyordu. Ardından tuvalete gitti ve orada bayıldı’’ dedi.

Uçağın acilen Rusya’nın Omsk şehrine indiğini belirten Yarmış, Navalnıy’ın hastaneye ambulansla kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı bilgisini paylaştı. “Aleksey, şu anda bilincini yitirmiş durumda.” diyen Yarmış, Navalnıy’ın zehirlendiğini ileri sürdü.

SADECE ÇAY İÇMİŞ

Yarmış, “Navalnıy’daki toksik zehirlenme. Navalnıy’ın çaya karıştırılan bir şeyle zehirlendiğini düşünüyoruz çünkü sabah içtiği tek şey buydu. Doktorlar, toksinin sıcak sıvıyla hızla vücuda yayıldığını söylüyor.” ifadesini kullandı.

Omsk vilayeti sağlık müdürü ise Navalni’nin durumunun ağır olduğunu, hastanenin sağlık personeli ve uzman ekibinin sorunun tam olarak ne olduğunu anlamak için çalıştığını ifade etti.

Hastanenin Başhekimi Aleksandr Muravskiy de Rus TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, Navalnıy’ın durumunun ağır olduğunu belirtti.

GEÇEN YIL DA ZEHİRLENDİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Mesleği avukatlık olan 43 yaşındaki Navalny, Kremlin karşıtı protestoculara yönelik baskıların ortasında izinsiz yürüyüş çağrısı yaptığı için 2019’da hapse atılmıştı.

Temmuz 2019’da, zehirlendiğini söyleyerek, hastanede çekilmiş, yüzü şişkin haldeki bir fotoğrafını sosyal medyadan paylaşmıştı.

Editör: TE Bilisim