Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuk olduğu canlı yayın programında gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Açıklamasında Yunanistan’ın Ayasofya çıkışına tepki gösteren Çavuşoğlu “Ayasofya, Türkiye Cumhuriyetinin mülküdür ve fethedilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

“IRKÇILIK KABUL EDİLEMEZ”

Maalesef burada bir ırkçılık var, kabul edilemez. İtidal çağrısı yapıyoruz. Bu cinayetin vandalizme dönüşmesi de doğru değil ve çok tehlikeli.

Antifa gelip de Suriye’de Türk askerine silah doğrulttuğu zaman da Amerika gibi müttefiklerin aynı hassasiyeti göstermesi gerekiyor.

Aklı selim bir şekilde dünyanın bu ırkçılık belasıyla nasıl mücadele edeceğini konuşması gerekiyor.

“HAFTER SAVAŞI KAZANAMAZ!”

Havadan ve karadan ilerleme katedilmesi esasen gösteriyor ki Hafter bu savaşı kazanamaz.

Hafter dışarıdan destek almazsa, hiçbir gücü yok. Burada dengeyi biz sağladık. Çıkarlarımız var, savunmak için gerekli adımları attık, atarız.

Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı yarın Ankara’da olacak.

Bizim Akdeniz’de çıkarlarımız var. Bölgenin istikrarı bizim için önemli. Burada “Bana ne” dediği zaman yarın bu sorunlar size gelir. O yüzden sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve liderliğiyle yaptığımız hamleler etkili oldu

Biz başkaları gibi korsan bir darbeciyi desteklemiyoruz. BM Güvenlik Konseyi kararıyla meşru ilan edilen bir hükümetle çalışıyoruz.

DOĞU AKDENİZ’DEKİ YENİ RUHSAT BAŞBURUSU

Amacımız burada herkesle iş birliği yapmak. Uluslararası hukuka uygun hareket ediyoruz.

Diğer ülkeler bizi dışlayarak kendi aralarında iş birliği yapmaya çalıştılar. Biz de onlara dedik ki, “Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin (içinde) olmadığı hiçbir anlaşma geçerli değildir”

Oldubittiye izin yok, iş birliği için bize gelin.

TERÖRİSTLER GERİ ÇEKİLMESİ GEREKİYOR!

Terör örgütlerinin belirlediğimiz 30 kilometrelik güvenli bölgenin altına çekilmesi gerekiyor. Aksi takdirde biz gerekeni yaptık ve yapacağız.

“AYASOFYA FETHEDİLMİŞTİR”

İnanamıyorum. Bu kadar yüzsüzlük nasıl yapılabilir!

Türkiye Cumhuriyeti toprakları içinde ezanın nerede ne zaman okunacağına veya Kur’an’ı Kerim’in nerede, ne zaman okunacağına Yunanistan karar veremez.

Ayasofya, Türkiye Cumhuriyetinin mülküdür ve fethedilmiştir.

Bize akıl verebilecek en son ülke Yunanistan’dır. Avrupa’da camisi olmayan tek başkent Atina’dır. Sesini çıkarmaları saçmalık ve haddini aşmaktır!

Koordinasyon ve destek merkeziyle birlikte yurt dışındaki vatandaşımızın yanında olduk. Ne ihtiyaçları varsa karşılamaya çalıştık.

“CUHMURİYET TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK OPERASYON”

126 ülkeden 75 binden vatandaşımızı Türkiye’ye tahliye ettik. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük tahliye operasyonu. Çok büyük bir rekor.

Dünyadan çok önemli aydınlarından Kovid sonrası dünyada bizi neler bekliyor diye görüşlerini yazmalarını istedik ve kitap haline getirdik.

Editör: TE Bilisim