Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vakaları Türkiye’de de artmaya devam ediyor. Yaz döneminde geçilen yeni normal sürecinin ardından sonbaharın gelmesiyle artan vaka sayıları, ülke genelinde yeni tedbirleri de tekrar gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni tedbirlere ilişkin yaptığı açıklamanın ardından, ’65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı getirilen şehirler listesi ve hafta sonu İstanbul’da sokağa çıkma yasağı olacak mı?’ gibi soruların yanıtı merak ediliyor. Risk gruplarını bulaş riskinden korumak amacıyla uygulanan kısıtlama ve tedbirler kapsamında, Bursa’da 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı! Diğer şehirler hangileri? Hafta sonu İstanbul’da sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusunun yanıtı ile ilgili merak edilenler ise haber metninde..

Hafta sonu İstanbul’da sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Koronavirüs vakalarının sonbahar aylarındaki artışı yeni tedbirleri gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası kararlaştırılan yeni kısıtlamaları açıkladı. Buna göre; özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek ve pazar yerlerinde denetimler artırılacak. Tedbirler kapsamında lokanta, berber, halı saha gibi toplu alanlar ise saat 22’de kapanacak.

Yeni tedbirler kapsamında vakaların önemli ölçüde arttığı İstanbul’da hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu da merak edildi. Ancak resmi makamlardan İstanbul’da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacağına dair bir açıklama bulunmuyor.

Bursa’da 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı getirilen şehirler hangileri?

Bursa Valiliği’nden 65 üstü açıklaması; Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre İl Hıfzıssıhha Kurulunca, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra alınması gereken önlemlerin ayrı ayrı belirlendiği duyuruldu. Kentteki hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları, 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorideki oranlarının düzenli takip edildiği bildirilen açıklamada, “İlimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-16.00 saatlerinde sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında kalan saatlerde sokağa çıkmalarının yasaklanmasına karar verilmiştir” ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıca, karantinada olan kişilerin takip süresi içinde ateş veya solunum belirtilerinin gelişmesi durumunda cerrahi maske takarak ve sosyal mesafeye dikkat ederek hastaneye gidiş ve ikametgahlarına dönüşte özel araçlarını kullanabilmelerine karar verildiği aktarıldı.

Kırklareli Valiliği’nden koronavirüs tedbirleri açıklaması; Kırklareli Valiliği kentte koronavirüs salgın sayısında artışın çoğalması nedeniyle tedbirleri artırdı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu aldığı kararla kentte tüm girişlerde risk sorgulaması yaparak, riskli olanları kentte girişlerine izin vermeme kararı alırken, 65 yaş üstü vatandaşların kahvehane ve çay bahçelerine girişlerini yasaklayıp tüm kamu çalışanların 2’nci bir emre kadar izinlerini iptal ettiğini açıkladı.Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kentte koronavirüs vaka sayılarında artış olması nedeniyle yeni tedbirler aldı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında toplanan il pandemi kurulu kentte tüm girişlerde yaptığı kimlik kontrolü ile koronavirüs riski taşıyanları kentte almama kararı aldı.

65 yaş üstüne kısıtlama getirildiğine dair daha önceki açıklamalar

Ankara‘da 65 yaş üstünün kalabalık alanlara girişi kısıtlandı.

Başkent’te yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların düğün, cenaze, taziye, pazar yeri, sosyal faaliyetler gibi alanlara girişleri kısıtlandı.

Gaziantep‘te 65 üstü vatandaşların semt pazarlarına girişi kısıtlandı.

Gaziantep’te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların saat 17.00’den sonra sebze-meyve pazarına girmesi yasaklandı.

Erzincan‘da 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olanların sokağa çıkması kısıtlandı.

Erzincan’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanların 11.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkmaları yasaklandı.

Editör: TE Bilisim