Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında dünyanın gözü önünde onlarca belgeye rağmen yalan söyleyen ABD’yi yerden yere vurdu. Çavuşoğlu, ABD’nin terörle mücadeledeki iki yüzlülüğünü açık açık anlattı. ABD Ankara Büyükelçiliğinin önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada “YPG’ye PKK’ya silah vermiyoruz, nokta” şeklindeki ifadesini değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, şu sözlerle emperyalistlerin yalanlarını ortaya döktü:

Silah verdiklerini dünya biliyor

“ABD YPG’ye-PYD’ye silah veriyor. Nokta. Onlar böyle diyorsa benim de söyleyeceğim budur. Son derece nettir. ABD’nin YPG’ye özellikle DEAŞ’a karşı mücadele edecek diye silah verdiğini onlar da çok iyi biliyor, biz de çok iyi biliyoruz. Bizim elimizde de belgeler var, dünyada da herkes biliyor. Dolayısıyla her şeyden önce bizim dürüst olmamız lazım. Yani, ‘bugüne kadar silah verdik, hata ettiğimizi anladık’ diyorsa eyvallah ama bugüne kadar ABD, YPG’ye silah vermiştir. Nokta.”

ABD uçak dahi uçurmuyor

ABD’nin sadece PKK’ya silah vermekle yetinmediğini belirten Çavuşoğlu, aynı zamanda ABD ve yancısı koalisyon ülkelerinin Suriye’de terörle mücadele eden Türkiye’ye destek olmadığını paylaşarak, bu alçaklığın altında yatan sebebi şöyle anlattı: “ABD’nin içinde olduğu koalisyon belli bir zamandan beri Fırat Kalkanı operasyonumuza havadan destek vermiyor. “Hadi bir gün hava muhalefeti vardı, uçamadınız. İkinci gün oldu… Ama koalisyon epeyce bir zamandan beri destek vermiyor. Burada YPG Amerikalılara baskı yapıyor. Bunu John Kerry’e söylediğim için çok net söylüyorum. Çünkü, biliyorsunuz YPG’nin amacı Afrin’eMünbiç tarafından gelip burada bir terör koridoru oluşturmaya çalışmak.” Çavuşoğlu, Türk ordusunun El-Bab’ın ardından Münbiç’e gireceğini ifade etti.

Irak’a da gireriz

Çavuşoğlu, Irak’ın kuzeyindeki Sincar bölgesinde 2. Kandil kurmaya çalışan PKK’yı uyardı. Çavuşoğlu, Sincar ve Türk yurdu Telafer’den Türkiye’ye yönelik tehdit algılanması halinde teröristlerin vurulacağını aktararak, “Sincar’da da PKK’yı vuracağımızı daha önce de söyledik. Hele hele Telafer’e doğru bir tehdit oluşursa, bir yönlenme olursa, hiç tereddüt etmeden vururuz. PKK- YPG sınırın öbür tarafında terörü devam ettirdiği sürece bizim için tehdittir. Biz bu tehditle kendi başımıza veya bizimle mücadele etmek isteyen herkesle birlikte mücadele ederiz. Dolayısıyla şu anda DEAŞ’a karşı Peşmergeye nasıl destek veriyorsak PKK’ya karşı da aynı desteği veririz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim