9 Kasım tarihinde adı yalan haberlerle gündeme gelen Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan tarafından “CHP’li bir ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile külliyede görüştüğü ve konuşmalarında o ismin CHP Genel Başkanlığı’na geçmesi ile ilgi bir diyalog yaşandığı” yalanı ortaya atılmıştı. Muharrem İnce’nin bu iddiayı yalanlamasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinden önce kasetle egale ettiği Deniz Baykal’a yaptığı kumpas gibi yaklaşan olağan genel kurul öncesi Rahmi Turan eliyle yeni bir kumpasa hazırlandığı ortaya çıktı.

Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’nun maşası Rahmi Turan’ın iddialarını yalanladı.

DENİZ BAYKAL’A KASET KUMPASI

Parti kulislerinde muhaliflere karşı kasıtlı bir operasyon hazırlığı yapıldığı, Deniz Baykal’ı koltuğundan eden, Kılıçdaroğlu’nu da CHP genel başkanlığına taşıyan kaset skandalını üreten aynı zihniyetin yaklaşan genel kurul öncesi devreye sokulduğu konuşuluyor.

37’nci Olağan Kurultay sürecine giren CHP’de başkanlık seçimli olağan kurultay 2020 yılının ocak ya da şubat ayında yapılacağı bildirildi. Kılıçdaroğlu yönetimine yönelik tepkilerin uzunca bir süredir bastırıldığı düşünüldüğünde kurultayın hayli zorlu geçeceği öngörülüyor.

SAKALLI BEBEK HABERİ

Yapılan kumpasın maşalarından Rahmi Turan Türk medyasının en büyük asparagas haberlerinden, “Sakallı Bebek” manşetinin mimarı olarak biliniyor.

1987 yılında TAN gazetesi manşetinden, Cerrahpaşa Hastanesi’nde sakallı bir bebeğin doğduğunu, ve bebeğin konuşmaya başlayarak “Bayram’ın 2. gününde kıyamet kopacak” dediğini ortaya atmıştı.

Bu haber günlerce gündemde kalmış ancak ne sakallı bebek ortaya çıkmış ne de kıyamet kopmuştu!

KILIÇDAROĞLU’NUN MASKESİ ÇABUK DÜŞTÜ!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Rahmi Turan’ın açıklamasından sonra, “Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur. CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipler var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var, mantık var. Başka işin gücün mü yok? Okuduğumda ‘doğrudur’ dedim. İsim vermek istemiyorum” sözlerini sarf etti fakat Kılıçdaroğlu’nun algı operasyonu çabuk ifşa oldu.

“CHP’NİN GENEL BAŞKANLIĞI BU YALANCIDAN KURTULSUN”

Partisinin İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelen CHP’li isim tartışmalarına ilişkin de açıklamada bulundu.

Söz konusu iddiaları yalanlayan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek “Güya ben Külliye’de bir CHP’li ile görüşmüşüm. Ben! Arkadaşlarım gerekli cevabı verdiler ‘görüşme olmadı’ dediler. Bunu haber yapan gazeteci kayıp. Bay Kemal senin hayatın yalan. Eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? Ispat ettin ettin, etmezsen CHP’nin genel başkanlığı bu yalancıdan kurtulsun.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim