ÖSYM tarafından 22 kasımda yapılan KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte KPSS 3.10 maddesi nedir sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Sonuçlarını görüntülemek isteyen vatandaşlar 3.10 maddesiyle karşılaşınca soluğu dijital ortamda aldı. Peki, KPSS 3.10 maddesi nedir, ne anlama geliyor? KPSS 3.10 maddesi ne demek? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

KPSS 3.10 değerlendirme maddesi gereğince KPSS puanı hesaplanamamıştır hataları birçok sonuç ekranında görüntülendi. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte bazı adaylar sonuç ekranında KPSS 3.10 maddesi uyarısı alıyor.

KPSS 3.10 MADDESİ NEDİR, NE ANLAMA GELİYOR? KPSS 3.10 MADDESİ NE DEMEK?

“Kılavuzun 3.10 değerlendirme maddesi gereğince KPSS puanlarınız hesaplanmamıştır.” açıklamasında yer alan madde şu şekilde:

KPSS 3.10 MADDESİ NE DEMEK?

Bir testte, en az bir (1) ham puanı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır.

KPSS için hesaplanabilen birçok puan türü vardır ve siz hesaplanmasını istediğiniz puan türünü etkileyen testlerden en az bir (1) ham puan yapmalısınız. Testi tamamen boş bırakır veya eksi nete düşerseniz puanınız hesaplanmaz.

Editör: TE Bilisim