Türk Silahlı Kuvvetleri’ne çirkin iftirada bulunan zihniyete cevap birinci ağızdan geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bunun hesabının hukuk çerçevesinde sonuna kadar sorulacağını” mesajını verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca CHP’li vekil Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlatıldı.

“MİLLETİN ORDUSUNA HAKARET EDİLMİŞTİR! HESABINI HUKUK ÇERÇEVESİNDE SORACAĞIZ”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) aleyhinde yapılan açıklamaya ilişkin değerlendirmede bulundu. TSK aleyhindeki ifadeye, keskin ve net bir dille tepki gösteren Bakan Akar, “Şahsi ihtiras ve hevesleri için kahraman, fedakar Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Mehmetçiğe hakaret eden, asil milletimiz tarafından zaten mahkum edilen bu gayri milli dili şiddetle kınıyor, bunun hesabının hukuk çerçevesinde sonuna kadar sorulacağını, konunun yakın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Bakanlığın açıklamasında, “Peygamber ocağı olarak da bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerleriyle, anayasa çerçevesinde, yasalar ve sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde görevinin başındadır” ifadeleri yer aldı.

***

“ORDUMUZ MİLLETİMİZİN GÖZ BEBEĞİDİR”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Mersin Milletvekili Başarır’ı, Türk ordusu hakkındaki ifadeleri nedeniyle kınayarak, “Ordumuz milletimizin göz bebeği, bağımsızlığımızın teminatıdır” değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın bir televizyon kanalında söylediği sözlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Oktay, paylaşımında, “Ordumuz milletimizin göz bebeği, bağımsızlığımızın teminatıdır. Ne bugün ne de binlerce yıllık şanlı tarihimizde Türk ordusunun alındığı, satıldığı bir dönem olmuştur. Olmayacaktır da. Kahraman ordumuza hadsizce dil uzatıp, hakaret eden kendini bilmezliği esefle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

***

“TÜRK MİLLETİNİN ORDUSU NE ALINABİLİR NE DE SATILABİLİR”

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a, Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhindeki ifadeleri nedeniyle tepki gösterdi. Muş ve Akbaşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Başarır’ın bir televizyon kanalındaki açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP’li Başarır’ın “halt ettiğini” belirten Muş, “Türk milleti için ordu, bayrak, vatan kutsaldır, alınıp satılmaz. Böyle bir iftirayı aklından geçirmesi bile kendisinin bu değerlere ne kadar yabancı olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı. Akbaşoğlu ise kimsenin şanlı Türk ordusuna “satılmış” diyemeyeceğini vurgulayarak “Bu hadsizliği yaptınız, özür dileme erdemi bile göstermeden, laf kalabalığı ile konuyu saptırarak bu hadsizlikten sıyrılamazsınız. Şerefli Türk ordusundan ve aziz milletimizden özür dile CHP.” değerlendirmelerinde bulundu.

***

MUHABERAT ATIĞI DERHAL ÖZÜR DİLEMELİDİR

CHP’li Ali Mahir Başarır’ın katıldığı bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine kullandığı ifadelere tepkiler çığ gibi büyüdü. Başarır’ın ‘satılmış’ ifadesi tepki toplamaya devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP’li Ali Mahir Başarır’ın TSK aleyhine sarf ettiği sözler üzerine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. AK Partili Mahir Ünal, “Muhaberat atığı, Esad aşığı bir CHP milletvekilinin katıldığı bir televizyon programında kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor. Bu ifadeleri telin ediyorum. Aziz milletimizi temsil etme onuruna layık olmayan bu vekil derhal özür dilemelidir” dedi.

Editör: TE Bilisim