Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu/Ankara

Türkiye, ne salgında ne de doğal afetlerde vatandaşını yalnız bırakmıyor. Bingöl’de meydana gelen Karlıova merkezli 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından devlet Bingöl’e koştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bingöl’e giderek deprem şokunu yaşayan vatandaşların yanında oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİZZAT TAKİP EDİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elmalı köyünde depreme ilişkin son durumu değerlendirdikten sonra vatandaşlarla bir araya geldi. Oktay ve beraberindekiler, yaktıkları ateşin etrafında ısınmaya çalışan depremzedelerle sohbet etti. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşen Oktay, depreme ilişkin son durum ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Oktay’ın telefonundan depremzedelerle görüşen Erdoğan, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vatandaşlar da “Allah razı olsun Cumhurbaşkanım.” diye konuştu. Oktay, devlet olarak ve tüm imkanlarla vatandaşlarla birlikte olacaklarını dile getirirken, “Sizin kılınıza zarar gelirse bu bizi üzer. Cumhurbaşkanımızın çok yakinen takip ettiği bir konu. ‘Tek bir vatandaşımızın bizim ihmalimizden dolayı burnu kanarsa bunun hesabını sizden sorarım.’ dediği bir konumdayız” dedi. Oktay tüm çalışmaları yaptıklarını belirterek, “En geç 3 gün içerisinde tüm hasar tespit çalışmaları tamamlanacak ve yaralar sarılacak.” dedi.

Şehidimiz dualarla Hakk’a uğurlandı

Bingöl’deki depremde, Karlıova Kaynarpınar Jandarma Karakolunun gözetleme kulesinin hasar görmesi nedeniyle şehit olan Pullu’nun cenazesi, Ulucami’de düzenlenen törenin ardından cenaze nakil aracıyla Kaynartepe köyüne getirildi. Şehidin naaşının tekbirler eşliğinde cenaze nakil aracından alınması sırasında, eşi Sevim Pullu gözyaşı döktü. Sevim Pullu, tören mangasının elinde bulunan şehit eşinin fotoğrafını alarak sarıldı, Kürtçe ağıt yaktı. Şehidimizin naaşı, gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi. Şehidimizin cenaze töreni öncesinde meydana gelen 5,6’lık deprem bölgede korkuya sebep oldu.

AFAD EKİPLERİ BÖLGEDE

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi olan depremin ardından hemen bölgeye ulaştı. 101 araç ve 828 görevli ile vatandaşın yanında olan ekipler, bir yandan depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olurken diğer yandan arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Öte yandan AFAD tarafından Bingöl Valiliği emrine 500 bin lira ödenek gönderildi.

Editör: TE Bilisim