Sosyal medyanın çeşitli mecralarında en sık arana kelimeler arasında yer alan Ferragamo, siz değerli okuyucularımız için ne demek ve ne olduğu konusunda haberimizi derledik. Ferragamo kelimesinin ne olduğunu merak eden vatandaşlar soluğu TDK’da aldı. Peki, Ferragamo nedir, ne demek? Ferragamo ne anlama geliyor? İşte tüm detaylar haberimizde…

FERRAGAMO NEDİR, NE DEMEK?

Salvatore Ferragamo, güney İtalya’dan ABD’ye, önce Boston’a ve ardından 1914’te Kaliforniya’ya göç etti. 1923’te Hollywood Boot Shop’u açtı ve Joan Crawford ve Gloria Swanson gibi film yıldızlarının yanı sıra bu tür filmler için ayakkabı yaptı. Olarak Cecil B. DeMille ‘in özelliği, filmin on emir. İtalya’ya döndü ve 1927’de Floransa’da bir ayakkabı dükkânı açtı. Mevcut ayakkabıcılık şirketi 1928’i kuruluş tarihi olarak kabul ediyor ve bu nedenle 2008’de 80. yılını kutladı.

Salvatore Ferragamo, 1933’te Büyük Buhran sırasında iflas başvurusunda bulundu, ancak 1938’de Floransa’nın büyük saraylarından biri olan Palazzo Spini Feroni’yi satın alacak bir pozisyondaydı. Bu, şirketin en önemli mağazasına ve Ferragamo’nun yaşamı ve çalışmalarına adanmış bir müzeye ev sahipliği yapmaktadır.

Şirket, II.Dünya Savaşı’ndan sonra gelişerek işgücünü günde 350 çift el yapımı ayakkabı üreten 700 ustaya genişletti. 1960 yılında Salvatore’un ölümünden sonra, dul eşi Wanda işin idaresini devraldı ve faaliyetlerini gözlük, parfüm, kemer, eşarp, çanta, saat ve hazır giyim hattını içerecek şekilde genişletti.

FERRAGAMO NEDİR, NE DEMEK? FERRAGAMO NE ANLAMA GELİYOR?

İtalya’da bulunan bir İtalyan lüks eşya şirketidir. Ayakkabı, deri ürünleri, İsviçre yapımı saatler ve erkekler ve kadınlar için hazır giyim konusunda uzmanlaşmıştır. Şirket gözlük ve saat lisansını vermektedir.

Kelime anlamı olarak TDK’da henüz Ferragamo sözlüğünün bir karşılığı yoktur. Söz konusu Ferragamo, lüks bir eşya şirketi olup, dünya çapında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Editör: TE Bilisim