Emekli ve memur zammı belli oldu mu? Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Asgari ücrete zammın ne kadar olduğu açıklanması ardından emekli ve memur vatandaşların maaşlarına ne kadar zam olacağını merak edip arama motorlarında sıkça araştırma yapıyor. Maaşlara aralık ayı enflasyon rakamlarının da açıklanmasının ardından son 6 aylık enflasyon oranına göre zam yapılacak. Peki, Emekli ve memur zammı belli oldu mu? Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? İşte detaylar…

Memur ve emekli maaş zammı için geri sayım başladı. Maaşlara aralık ayı enflasyon rakamlarının da açıklanmasının ardından son 6 aylık enflasyon oranına göre zam yapılacak. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre emeklilere, memurlara ve memur emeklisine yapılacak zam oranı belli oldu. 5 aylık enflasyon yüzde 7.02 olarak açıklandı.

Memurlara ve emeklilere yapılacak zam oranı 4 Ocak’ta aralık ayı enflasyon oranın açıklanmasının ardından belli olacak.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI BELLİ OLDU MU?

Milyonlarca emekli ve memur, Ocak ayının 4’ünde açıklanacak Aralık enflasyonunu bekliyor. 5 aylık enflasyon yüzde 7.02 çıktı. Hal böyle olunca yeni yılda memur, emekli ve memur emeklisine yapılacak zamlarla ilgili önemli bir ipucu da ortaya çıktı.

Merkez Bankası’nın ekonomistlerle yapılan Aralık ayı beklenti anketinde cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 14.18 çıktı. Buna göre, 2020’nin ikinci yarısındaki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.96 çıkacak.

Memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 3’lük zamma ilaveten yüzde 3.96 enflasyon farkından yararlanacak. Emekli ve memur zammı belli oldu mu 2021 Emekli ve memur zam oranı ne kadar

KAÇ LİRA ALACAKLAR?

Merkez Bankası’nın anketinden yola çıkarak hesaplanan yüzde 7.96 oranına göre en düşük esnaf emeklisi aylığı tahmin gerçekleşirse bin 886 liradan 2 bin 36 liraya çıkacak.

Emekli ve memur zammı belli oldu mu 2021 Emekli ve memur zam oranı ne kadar 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda taban aylık da 2 bin 233 liradan 2 bin 410 liraya yükselecek.

Editör: TE Bilisim