Zonguldak Limanı’nda düzenlenen Filyos Limanı Temel Atma ve Yapımı Tamamlanan Tesislerin Toplu Açılış Töreni’nin katılan Yıldırım, kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Başbakan Yıldırım, valilik ziyaretinin ardından, AK Parti İl Başkanlığına geçti. İl Başkanı Zeki Tosun ve partililer ile bir araya gelen Yıldırım, kentte yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım, daha sonra MHP Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Yıldırım, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan ve partililer ile sohbet etti.

Ziyaretin ardından, çıkışta kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Başbakan Yıldırım, buradakilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Maden işçilerinden tezahürat

Başbakan Yıldırım, daha sonra beraberindekiler ile Genel Maden İşçileri Sendikasına (GMİS) yürüdü. “İşte madenci, işte başbakan”, “Madenci seninle gurur duyuyor”, “İşçi alınsın, üretim artsın” tezahüratları ile karşılanan Yıldırım’a, girişte işçiler tarafından çiçek takdim edildi.

Burada, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay ve GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ile görüşen Yıldırım, madencilerin sorunlarına ilişkin bilgi aldı. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü.

Başbakan Yıldırım’a ziyaretlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile milletvekilleri ve diğer yetkililer eşlik etti.

Daha sonra Zonguldak Limanı’na geçen Yıldırım, Başbakanlığa ait helikopter ile Ankara’ya gitti.

Editör: TE Bilisim