Tarihte Osman Gazi ile Rabia Bala Hatun’un çocuğu oldu mu? Osman Gazi’nin eşleri kimler? gibi sorular dizinin hayranları tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Özellikle dizide Rabia Bala Hatun’un bıçaklanma sahnesinin ardından Rabia Hatun’u ormanda yaşlı bir kadın bulur ve tedavi eder. Fakat Rabia Bala Hatun’a kötü haberi vererek onun çocuğunun olmayacağını söyler. Gerçek tarihte baktığımız zaman Osman Bey ile 35 yıl evli kalan Rabia Bala Hatun’un çocuğu oldu mu? Osman Gazi’nin eşleri kimler? İşte detaylar…

TARİHTE OSMAN GAZİ İLE RABİA BALA HATUN’UN ÇOCUĞU OLDU MU?

Tarih sahnelerinde ne zaman doğduğu bilinmeyen Rabia Bala Hatun 13. Yüzyılda yaşamıştır. Osman Gazi’nin ikinci eşi olan Rabia Bala Hatun , Şeyh Edebali’nin kızı ve Aladdin Paşa’nın annesidir. Yani gerçek tarih sahnesinde Rabia Bala Hatun’un çocuğu vardır. Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir.

OSMAN GAZİ’NİN EŞLERİ KİMLER?

Osman Gazi ilk evliliğini 1280 yılında, Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Bey’in kızı Mal Hatun ile yapmıştır. İkinci evliliği ise Şeyh Edebali’nin kızı olan Rabia Bala Hatun ile yapmıştır.

OSMAN BEY’İN ÇOCUKLARI KİMLERDİR?

Çocuklar: Orhan, Alâeddin Paşa, Melik Arslan Bey, Fatma Hatun, Hamid Bey, Çobanbey, Pazarlı Bey

Bala Hatun tasviri…

Editör: TE Bilisim