Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Bazen çok şiddetli baş ağrısına maruz kalabiliriz. Bu zaman en çok bizi zor durumda bırakan dönemlerdir. Tam da bu dönemlerde hızlı çözüm üretmek için evde kolaylıkla uygulanabilecek bir yönteme ihtiyaç duyabilir. Ancak her ne şiddette olursa olsun, bir ağrı olduğunda en iyi yöntem doktorunuza başvurmak olacaktır. Bununla birlikte baş ağrısı nasıl geçer sorusunun yanıtı da en iyi şekilde doktorlarda bulunmaktadır. Ancak uzman doktorlar tarafından bazı yöntemler de tavsiye edilmiştir. Peki, Baş ağrısı nasıl geçer? Doğal yollarla baş ağrısı geçirmek için yapılabilecek şeyler şöyle sıralanabilir:

Yapılması gereken ilk şey en son ne zaman su içildiğini hatırlamaktır. Çoğu kişinin başı sırf az su tükettiği için ağrır. Susuz kalan bünyelerin verdiği ilk uyarılardan biri baş ağrısıdır. İki bardak su içilerek bir süre beklenebilir. Uykunun kalitesi belli bir standarda getirilmelidir. Yatma ve kalkma saatlerini belirleyip bu saatlere riayet etmek baş ağrısına iyi gelebilir. Baş, boyun ve enseye yapılan masajlar baş ağrısına iyi gelebilir. Bunun için ellerinizi kullanabilir yada tanıdığınız birinden yardım alabilirsiniz.

Yüz yogası da masajla benzer bir etki yaratabilir. İnternette bedava olarak erişilen yüz yogası dersleri sayesinde kısıtlı zaman içerisinde sonuç almak mümkündür. Yüz yogası yüz ve boyun kaslarının çalıştığı egzersizlerden oluşur. Karanlık ve sessiz bir ortamda uzanmak da baş ağrısına iyi gelebilir. Nefes egzersizleri ile harmanlanan bu ambiyans baş ağrısı tedavisi için oldukça başarılı sonuçlar sunabilir.

Baş Ağrısını Engellemek İçin Neler Yapılabilir?

Baş ağrısı nasıl geçer sorusunun yanı sıra baş ağrısı yaşamamak için de beslenmemize ve uyku düzenimize dikkat etmemiz gerekmektedir. Baş ağrısının nedenleri arasında yer alan olumsuz davranışlardan uzak durmak gerekir. İşte baş ağrısını engelleme yolları arasında şunlar yer alır:

Kahve tüketimi belli bir miktarı geçmemelidir. Kahve bu konuda oldukça dikkat çekici sonuçlar sunar. Belli bir aşamaya dek baş ağrısını geçiren kahve, bir seviyeden sonra baş ağrısına neden olur. İçilen kahve miktarını en fazla üç kupada tutmak gerekir. Güneş ışınlarına fazla maruz kalmamak gerekir. Özellikle öğle güneşi kişilerin fazla miktarda su kaybetmesini neden olur. Bünye kendi sıcaklığını belli bir seviyede tutmak için fazlasıyla efor harcar. Yüksek sesli ortamlardan ve müzikten kaçınmak gerekir. Belli bir sürenin üzerinde yüksek sese maruz kalan kimselerin başı ağrıyabilir.

Baş Ağrısına İyi Gelen Çaylar Nelerdir?

Baş ağrısını geçiren çaylar şu şekilde sıralanır:

Papatya çayı: Bu konuda ipi göğüsleyebilir. Sakinleştirme ve kas gevşetme özellikleri bulunur. İçilen iki bardak papatya çayı baş ağrısı ve stres için büyük farklılıklar yaratabilir. Ihlamur çayı: Yatıştırıcı etkisi vardır. Kişilerin gevşemesini sağlar. Zencefil çayı: Migrene iyi geldiği bilinmektedir. Baş ağrısı için kullanılan ağrı kesicilerle aynı anda kullanılmamalıdır.

Yeşil çay: Sinüzit kaynaklı baş ağrılarına iyi gelir.

Üç dakikada demlenen bu çaylar baş ağrısı tedavisi için kullanılabilir.

Baş Ağrısına İyi Gelen Yağlar Hangileridir?

Baş ağrısını geçiren yağlar şöyle sıralanabilir:

Lavanta yağı: Bir bardak sıcak suya üç damla kadar eklenir. Kokusu ve buharı burundan çekilerek baş ağrıları hafifletilebilir. Nane yağı: Stres kaynaklı baş ağrılarına iyi gelir. Nanenin ferahlatıcı etkisi bu yağlarda da mevcuttur. Fesleğen yağı: Güzel kokusuyla dikkat çeken bu bitkinin yağı da bir o kadar güzel kokar. Az miktarda tüketilmesi baş ağrılarına iyi gelebilir. Okaliptüs yağı: Sinüsleri açmasıyla bilinir. Bu nedenden kaynaklanan baş ağrılarını dindirebilir. Biberiye yağı: Ağrı giderici olmasıyla ünlüdür.

Baş Ağrısı İçin Ne Zaman Hekime Gidilir?

Baş ağrısı için doktora gitmek şu durumlarda gereklidir:

Zihnin toparlanamaması ve konuşma zorluğu yaşanması Baygınlık geçirme Ateşin 40 dereceye yaklaşması Vücutta tek taraflı uyuşma Görme bozukluğu Yürürken dengenin yitirilmesi Mide bulantısı İstifra

Günlük baş ağrıları kısa sürelidir ve sık sık tekrar etmez. Doğal yöntemlerle ortadan kaldırılabilir ve en kötü ihtimalle ağrı kesici sayesinde etkileri hafifletilir. Kişiler sık bir biçimde bağ ağrısından şikayet eder hale gelirse bir hekime danışmak ve baş ağrısı tedavisi görmek gerekir. Hekimler ilk önce baş ağrısının yer aldığı sınıfı tespit eder ve sonra doğru tedavi yöntemini hastalara uygular.

İlginizi çekebilir:

Baş Ağrısı için Dua

Editör: TE Bilisim