Federal Polis yetkililerinden Binbaşı Kerim Ziyab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul’un doğusundaki Er-Rahme Mahallesi’nde kadın ve erkekler için ayrı tek kişilik hücreler ile işkence odaları olan hapishanede örgütün talimatlarına muhalefet edenler ile örgüte bağlı olup savaş meydanından kaçan militanların tutulduğunu söyledi.

Ziyab, yerel kaynakların tanıklıklarına göre Irak güçlerinin mahalleye varmasından önce hapishanedeki tutukluları bilinmeyen bir yere götürüldüğünü kaydetti.

Irak güçleri, geçen ekim ayında Musul’un güneyindeki El-Huz köyünde, kasım ayında Hammam el-Alil’in merkezinde geçen salı günü de El-Kadisiyye Mahallesi’ne DEAŞ’a ait 3 hapishane bulunmuştu.

Peşmerge güçlerinden Teğmen Şirvan Bervari ise Başika’daki günlük devriye turlarını yaptıkları sırada Cebel Behzani Vadisi yakınlarında 8 kişilik bir toplu mezar bulduklarını belirtti. Bervari, cesetlerin Başika’nın kurtarılması sürecinde öldürülen DEAŞ militanlarına ait olabileceğini söyledi.

Öte yandan, Haşdi Şabi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Telafer ilçesi ile Tel Abta kasabasını birbirine bağlayan yol üzerinde yer alan Tel Gazal, Ummu Eş-Şenabit, Ebu Senam eş-Şemaliyye ve Tel el-Aska köylerinin ele geçirildiği ve çatışmalarda 25 DEAŞ militanının öldürüldüğü duyuruldu.

Koalisyon güçlerinin hava desteğiyle 17 Ekim’de başlatılan Musul operasyonunda kentin doğusunda hızlı ilerleme kaydediliyor.

Editör: TE Bilisim