Türk Telekom, siber güvenlik alanında kendilerini geliştirmek isteyen gençleri desteklemek amacıyla Siber Güvenlik Kampı projesini hayata geçiriyor.

İletişim Başkanı Altun’dan ‘Dijital Farkındalık’ çağrısıGündemHabere Git

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, şirket, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve siber vatan oluşturma vizyonuna katkı sağlamak için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplum genelinde güçlü bir dijital farkındalık oluşturma mesajı çerçevesinde online siber güvenlik eğitimleri verecek.

100 SAATLİK EĞİTİM PROGRAMI

Üniversite ve yüksek lisans öğrencileri ile üniversiteden en fazla 1 yıl önce mezun olan adaylara açık olan eğitimlere katılmak isteyenler, 22 Haziran-6 Temmuz döneminde “https://siberkamp.turktelekomkariyer.com.tr/” adresinden başvuru yapabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural, projeye “Dijital Geleceğin Anahtarı Sende” mottosuyla başlandığını ifade etti.

Sosyal medyanın tehlikelerine karşı gençlere ‘Siber Egemenlik’ kalkanıTeknoloji ve BilimHabere Git

Hem ülkelere hem özel sektöre yönelik siber saldırıların veri güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiğini belirten Vural, “Siber saldırıların etkisinin her geçen gün artmasında, bu alanda yetişmiş insan kaynağındaki kısıtlılık da büyük rol oynuyor. Biz de Siber Güvenlik Kampı kapsamında, Türk Telekom’dan ve sektörden uzman isimlerin 10 gün boyunca vereceği toplam 100 saatlik eğitimlerle, siber saldırılarda etkili olan araç ve teknikleri tanıma ve bu saldırıları engelleme becerisi kazandırmayı amaçlıyoruz.” değerlendirmelerini yaptı.

DİJİTAL FARKINDALIK VE SİBER VATAN NEDİR?

Ortak değer ve anlayışın korunduğu hava deniz ve karadaki egemenlik alanlarımıza ilave olarak çizilecek yepyeni bir dijital Türkiye’ye, Siber Vatan profiline ihtiyacımız bulunmaktadır.

İnternette bulunan verilerin yüzde 90’ı 2016 yılından sonra üretildi.

İnternete bağlı olunan her yerde siber vatandaşlara her sektörde hizmet sağlayan irili ufaklı teknoloji şirketleri ve sosyal medya platformlarıyla olan ikili ilişkilere sızanlar, bireysel, toplumsal, milli güvenliğimizi tehdit etmektedirler.

Yeni dönemde 10 yıllık dijitalleşme planları önümüzdeki 6 aylık periyoda sığdırılacak. Pandemi sonrası dijitalleşme her alanda yaygınlaşacak.

Demokrasi ve bağımsızlığımızın en önemli yolu, içerisinde her birimizin el izinin yer aldığı dijital bir farkındalık hareketinden geçmektedir.

Pos cihazlarımız, ATM’lerimiz, sosyal medya hesap ve kimliklerimiz kişisel veri güvenliğimiz ile stratejik kurum ve kuruluşlarımız sürekli tehdid altındadır.

Amaç, vatandaşlarımızın fikir özgürlüğü, demokrasi, hukuksallık bağlamında güvenliğini sağlayarak, Dijital Türkiye hedefine ulaşmada önümüzdeki engelleri kaldırmaktır.

Editör: TE Bilisim