Karnabahar kızartma tarifi! Yoğurtlu, yumurtalı karnabahar kızartması yapılışı ve püf noktaları neler? Kahvaltı sofralarında ve çay saatlerinde severek tüketilen karbahar kızartma tarifi sıkça araştırılan kolay tariflerimiz arasında. Kış sebzelerinden olan karnabaharın faydaları da saymakla bitmiyor. Kızartma usulü çok tavsiye edilmese de lezzetinden vazgeçemeyenler için hazırlanabilecek en kolay tarifine yazımızda yer veriyoruz. İşte Karnabahar kızartma tarifi! Yoğurtlu, yumurtalı karnabahar kızartması yapılışı ve püf noktaları yazımızın devamında…

Karnabahar kızartma tarifi! Yoğurtlu, yumurtalı karnabahar kızartması yapılışı ve püf noktaları…

1 küçük boy karnabahar

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı maden suyu

3-4 dal maydanoz

1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için gerekli malzemler;

1,5 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için gerekli malzemeler;

2 su bardağı yoğurt

2-3 diş sarımsak

Yarım çay kaşığı tuz

Yoğurtlu, yumurtalı karnabahar kızartması yapılışı ve püf noktaları…

Öncelikle karnabaharları küçük parçalar halinde kesip güzelce yıkayın ve bir süzgece alın. Diğer yandan yumurta, un, maden suyu, doğranmış maydanoz ve tuzu derin bir kapta güzelce çırpın. Suyu süzülen karnabaharlara hazırladığınız karışımı güzelce yedirin.

Derin bir kızartma kabına aktardığınız yağ ısındıktan sonra hazırladığınız karnabaharları ekleyin. Orta ateşte alt tarafları pembeleşince diğer yanlarını çevirin. Pembeleşen karnabahar kızartmasını havlu peçete serdiğiniz bir kaba alın.

Öte yandan sarımsakları soyup havanda ezin. Tuz ve yoğurtla karıştırın.

Servis tabağına aldığınız karnabaharları sarımsaklı yoğurtla birlikte servis edin.

Püf noktası: Kızartma yaparken orta ateşte kullanırsanız yağınız ve malzemeniz yanmadan hazırlamış olursunuz. Düşük ateşte yaparsanız malzemeler aşırı yağ çekecek, çok yüksek ateşte kızartırsanız da yağınız yanacağından hem sağlık açısından sakıncalı bir durum oluşacak hem de kızartmanızın tadı biraz acımsı olacaktır.

Afiyet olsun!..

Karnabahar Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Karnabahar Nasıl Tüketilir?

Sağlıklı Beslenme

Habere Git

Editör: TE Bilisim