Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (GEBKİM) Beta Kimya AŞ GEBKİM Kampüsü’nün temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde bile yoluna durmaksızın devam eden reel sektör için heyecanlı bir güne daha şahitlik ettiklerini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Milli bir otomobil yapmak çok kıymetliGündemHabere Git

“120 MİLYON DOLARLIK İTHALATIN ÖNÜNE GEÇİLECEK”

Varank, “Orta Doğu ve Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisinin temellerini atmak için bir aradayız. 315 milyon liralık yatırımla hayat bulacak bu kampüs, 500 vatandaşımıza daha yeni istihdam imkanı oluşturacak.” dedi.

“Bugüne kadar hep ithal ettiğimiz poliüretan reaktif hotmelt yapıştırıcı ürünler ve farklı türevleri, ilk defa ülkemizde üretilmeye başlayacak.” diyen Varank, böylece ambalaj, otomotiv, mobilya, inşaat, savunma ve havacılık sanayinin önemli bir girdisinin yurt içinden temin edilmeye başlanacağını belirterek orta vadede 120 milyon dolarlık bir ithalatın önüne geçileceğini söyledi.

“ÇIĞIR AÇICI BİR İŞ!”

Varank, TOGG Mühendislik Tasarım ve Üretim Merkezleri temel atma törenine ilişkin, “Sene başından bu yana, dünyada bu alanda herhangi başka bir fabrikanın temeli atılmadı. Biz, salgın koşullarına, küresel bazda yatırımlar kısılmasına rağmen, çığır açıcı bir işi hayata geçiriyoruz.” dedi.

Temmuzun ilk iki haftasında OSB’lerdeki elektrik tüketiminin, nisan-haziran dönemini de geride bırakmanın yanında, martın aynı dönemini de geçtiğini belirten Varank. salgın öncesi döneme göre sanayideki elektrik tüketiminin de arttığını dile getirdi. Varank, ” Ümit ediyorum ki bu canlanma, yılın geri kalanında da aynı şekilde devam edecek.” ifadelerini kullandı.

KOBİ’LERE DİJİTALLEŞME DESTEĞİ

Bakan Varank konuşmasında KOBİ’lere destek müjdesi verdi.Varank,  KOSGEB’in, “KOBİGEL programı”yla yeni çağrıya çıkacağını ve işletmelere 1 milyon liraya kadar dijitalleşme desteği vereceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim