Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti’nin açılış töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“YILLIK 200 MİLYON YOLCU KAPASİTESİ”

Hizmete girdiği tarihten beri ülkemizin gururu haline gelen İstanbul Havalimanımız bugün üçüncü bağımsız pistine, ikinci kulesine ve yeni taksi yoluna kavuşuyor. Pistimiz her türlü hava şartına uygun teknik altyapısıyla öne çıkıyor. İstanbul Havalimanı, 2023 hedeflerimizin sembollerinden biridir. Havalimanımız, yıllık 200 milyon yolcuya kadar geliştirilebilecek bir planlamayla inşa edildi.

Havalimanımızın devreye girmesi ve adeta küresel ve bölgesel hava ulaşımında yeni bir döneme geçildi. Halen inşası süren metro hattının açılmasıyla havalimanımızın şehirle olan bağlantı süresi kısalacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgının artçı sarsıntılarına şahit oluyoruz

Siyaset

Habere Git

Devlet konuk evimizin ve camimizin hizmete girmesiyle havalimanımızın iki önemli eksiğini daha tamamlıyoruz.

KARGO KAPASİTESİNDE YAKLAŞIK 8 KAT ARTTI

Sadece ulaşım alanında yaptıklarımızın dahi tek başına yüzümüzü ak etmeye yeterli olduğuna inanıyorum. Özellikle ulaşım ve sağlıkta çıtayı her geçen gün daha da yukarı çıkarıyoruz. Yurt dışında sadece 60 noktaya olan uçuşları 350’ye çıkarmayı başardık.

Günde 303 ton olan hava yolu kargo kapasitemiz 2 bin 500 ton seviyelerini buldu.

Tünellerimizin sayısını 83 ten 395’e, uzunluğunu 50 kilometreden 523 kilometreye yükselttik. Otoyollarımızda 1714 kilometre olan ağımızı yaklaşık 1400 kilometre ilaveyle 3 bin 100 kilometrenin üzerine taşıdık. Ulaştırma ve altyapı yatırımlarını kesintisiz olarak sürdürmekte kararlıyız.

“KARŞIMIZDAKİ ESERLER İLHAM VE CESARET VERİYOR”

Ülkemizin dört bir yanını eserlerle donattık. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri gibi eserleri milletimizin hizmetine sunarak, bu kadim şehrin hayat damarlarının hep açık kalmasını sağladık. Karşımızdaki eserler bize çok daha güzellerini çok daha iyilerini çok daha büyüklerini yapmamız için ilham, cesaret ve şevk veriyor.

Sağlık turizminde de bir adım attık. Yeşilköy’e uçaklar inecek oradan hemen yaya mesafede hastaneye geçecek. Bütün ileri teknoloji orada var.

3 UÇAK AYNI ANDA HAVALANDI

Öte yandan konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği kalkış izniyle İstanbul Havalimanı’ndaki üç ayrı pistten TK1453, TK1923 ve TK2023 uçakları aynı anda havalandı.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim